Skip to main content

Egen virksomhed: Udvikler apps til handicappede

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Virksomheden hedder Curaga ApS og tilbyder en smartphone-applikation, BarRefresh, der hjælper kognitivt handicappede med at huske de daglige gøremål såsom tage medicin, lave kaffe eller bage en kage.

Bag Curaga står tre Softwareingeniører fra SDU, nemlig Jakob Klein Petersen, direktør og pr-ansvarlig, Niki Nielsen, hr- og udviklingschef, og Lasse Emil Hildebrandt, systemadministrator.

BarRefresh fungerer ved, at den via en 2D-koder kan hjælpe handicappede og let demente med at huske konkrete rutiner fx i køkkenet. Brugeren scanner simpelthen koden, der fx kan placeres på skabslågen, når hun har brug for hjælp – og så kommer der en vejledning frem på mobiltelefonen.

Startede med en god idé
De tre iværksættere fik allerede ideen, mens de skrev afgangsprojekt, og alle fortalte at produktet havde et stort potentiale. Derfor tilmeldte de som helt nyuddannede BarRefresh til Hjælpemiddelinstituttets årlige messe for hjælpemidler. Et halvt år efter blev det kåret til Årets HIT-messe-produkt 2011. Det var et skulderklap, der satte skub i udviklingen og gav nye kontakter:

”Da vi startede op, blev vi enige om, at vi nu dedikerede os og arbejdede målrettet med projektet. Vi gav os selv et halvt år til at finde ud af, om vi skulle arbejde videre med ideen, og hvis der undervejs kom et godt jobtilbud, måtte vi snakke med de andre om det,” fortæller Jakob Klein Petersen.

Et par måneder efter fik de startkapital af Syddansk Teknologisk Innovation og derefter har virksomheden blot taget fart. Deres næste skridt er at ansætte en sælger.

Klædt på til iværksætteri
Under uddannelsen har de tre lært, hvordan man går i gang som iværksætter med forretningsplaner, budgetter og præsentation for investorer.

”Meget af det fra afgangsprojektet kunne vi genbruge, og vi tog også kontakt til vores underviser for at få hjælp til at komme i gang, siger Jakob Klein Petersen, der nyder hverdagen som selvstændig:

”Det er fedt at bruge tid og energi på at bygge sin egen virksomhed op og forme den, som man har lyst til. Det er ikke for pengenes skyld, men fordi vi brænder for vores egen idé,” siger han.

Fakta

Det tager 3,5 år at blive Softwareingeniør. På uddannelsen kommer du bl.a. til at arbejde med:

  • Programmering
  • Systemudvikling
  • Informationsteori
  • Komponenter og teknologi
  • Virksomhed og samfund 
OBS

Uddannelsen har fra oktober 2016 skiftet navn fra Diplomingeniør i Informations- og Kommunikationsteknologi (It) til Diplomingeniør i Softwareteknologi