Skip to main content

Systemudvikler hos TV2

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Anders er systemudvikler hos TV2 og netop i gang med et projekt, hvor han skriver den kode, der inden for et halvt år kommer til at styre tv-signalerne på TV2. Koden skal sørge for skift fx fra reklamer til nyheder.

”Det er et super spændende projekt, fordi det kræver præcision at styre signalerne inden for 1/25 sekund – og helst langt hurtigere. Jeg står indtil videre alene med udviklingen, der er baseret på en helt ny teknologi,” siger Anders og fortsætter:

”Uddannelsen har givet mig værktøjerne til at sætte mig ind i nyt programmeringssprog og teknologi, så jeg hurtigt kan levere holdbare løsninger. Der er et stort tidspres på mig, men jeg synes, at opgaven er vildt spændende, fordi det er så vigtigt for TV2,” siger han.

Kommunikation og kodning
Ud over programmering bruger Anders også tid på at kommunikere sit arbejde til andre:

”Jeg deltager i en del møder, hvor jeg også skal kunne fortælle de andre, hvad jeg laver – ledere og kolleger, der ikke har en it-baggrund, skal også vide, hvad der sker,” siger Anders, der gerne på et tidspunkt vil have mere ansvar fx som projektleder.

Som systemudvikler på bruger Anders også tid på andre opgaver:

”Jeg arbejder bl.a. også med den hardcore del af programmeringen bag tv2.dk. Dvs. jeg koder de tunge systemer, der kører bag den webside, brugerne ser. Fx koder jeg i Java til vejret.tv2.dk, fordi vi har brug for en kode, der hurtig kan lave beregninger af de mange data, vi får fra DMI.”

Fakta

Det tager 3,5 år at blive Softwareingeniør. På uddannelsen kommer du bl.a. til at arbejde med:

- Programmering
- Systemudvikling
- Informationsteori
- Komponenter og teknologi
- Virksomhed og samfund

OBS

Uddannelsen har fra oktober 2016 skiftet navn fra Diplomingeniør i Informations- og Kommunikationsteknologi (It) til Diplomingeniør i Softwareteknologi