Skip to main content

Introduktion til uddannelsen

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

På studiet lærer at du at udvikle og vedligeholde software, der forbinder ledelse og fysisk udstyr hos virksomheder. Du bliver bl.a. i stand til at udvikle programmer og systemer til fx mobiltelefoner, automation og informationssystemer. 
En Softwareingeniør har indsigt i virksomheden og det omgivende samfund, viden om software-komponenter og teknologier.

På uddannelsen lærer du bl.a. 

  • om udvikling af software til fysisk udstyr, som kan bruges til at styre og overvåge automatiske anlæg såsom et produktionsanlæg på en fabrik, et vandværk, et kraftværk eller et renseanlæg 
  • at udvikle systemer og programmer til fx pc’er, web-servere, smartphones, IoT-enheder, overvågningsudstyr og it-systemer i produktionsvirksomheder

Du bliver undervist i fag som systemudvikling, programmering, databaser, matematik, internet og kommunikation samt ledelse.

Læs mere om uddannelsens opbygning

Praktik og afgangsprojekt

På 6. semester er du i et halvt års ingeniørpraktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. Her arbejder du side om side med uddannede ingeniører og løser opgaver selvstændigt eller i samarbejde med dem. Du får mulighed for at prøve teorierne af i praksis og få en forsmag på karrieren i erhvervslivet. 
På det afsluttende semester udarbejder du et afgangsprojekt - ofte i samarbejde med en virksomhed.

Ophold i udlandet

Undervejs i studiet har du også mulighed for at tage et praktikophold eller læse et semester i udlandet. Det giver dig mulighed for at udbygge din faglighed, styrke dine sprogkundskaber og få et internationalt netværk samtidig med, at du får kendskab til fremmede kulturer.

Karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du kan fx arbejde med vedligeholdelse eller nyudvikling af it-systemer, salg, rådgivning, projektledelse, drift af it-systemer og optimering af produktionssystemer.

Læs mere om dine karrieremuligheder her

Adgangskrav

Se adgangsbetingelserne her. Hvis du ikke opfylder adgangsbetingelserne, så tilbyder vi et adgangskursus på ½ til 1½ år.

Matematik, fysik og kemi er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag, og din viden er i frisk erindring. Hvis du har brug for at få genopfrisket matematik, så tilbyder vi et Kom-godt-i-gang-kursus før studiestart.Mød Sarah, der læser softwareteknologi

Sarah har altid drømt om at arbejde med computerspil

Læs mere