Skip to main content

Iværksætter: It-system til rengøringsbranchen

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Det må kunne gøres meget bedre, tænkte Jakob Witte Larsen og hans ven. De to robotteknologistuderende satte sig til tasterne og udviklede et online it-system, der hjælper rengøringsfirmaer med planlægning, administration og koordinering. Nu driver de virksomheden ProLite Development:

”Vores primære produkt er CleanManager.dk, som er et online planlægnings- og administrationsværktøj til rengøringsbranchen. Systemet gør det meget lettere for rengøringsvirksomheder at planlægge deres arbejde fx i forbindelse med ferie, fravær og timeopgørelse,” fortæller Jakob, der også laver konsulentarbejde for andre virksomheder.

Udlever drøm
Den 24-årige ingeniør har altid ønsket at have masser af ansvar, hvilket han nu har fået:

”Jeg har gennem mange år interesseret mig for udvikling, planlægning, projektstyring, og det giver tilværelsen som iværksætter gode muligheder for at arbejde med,” fortæller Jakob, der arbejder på fuld tid i firmaet.

”Der er jo mange forskellige opgaver, når man driver en virksomhed, så vi har lavet en opdeling, hvor jeg tager mig primært af udvikling og opdatering af systemet.”

Spændende og tidskrævende
Karrieren som selvstændig er stadig ny, men det tegner rigtig godt:
”Vi får nye kunder hver uge, så det går over al forventning. Samtidig er det enormt tilfredsstillende, når vi får feedback fra vores kunder, der fortæller, at produktet rent faktisk har en stor effekt i forbindelse med deres daglige arbejde.”

”Det er super spændende at være selvstændig, men også hårdt. Vi har masser af frihed, men ikke så meget fritid!” siger han og fortsætter:

”Men jeg elsker, at alt er vores ansvar – og det er os, der tager beslutningerne og bestemmer, hvilken retning vi vil.”

Projektarbejde er uvurderligt
Ud over de faglige robotteknologiske kompetencer har Jakob også dagligt glæde af sine andre erfaringer fra studietiden:

”Vi bruger de værktøjer, vi har fået igennem semesterprojekterne – fx evnen til at strukturere og styre projekter og opsætte krav, mål og analysere problemstillinger. Det har helt sikkert været med til at ruste os til at drive en virksomhed.”
Læs mere om CleanManager.dk

Fakta

Vil du være civilingeniør i Robotteknologi starter du på bachelordelen (3 år) og går derefter videre til kandidatdelen (2 år). 
De tre første år arbejder du bl.a. med:

  • Grundlæggende styring af robotter
  • Autonome robotter
  • Mobile robotsystemer
  • Regulering og kontrol af robotsystemer