Skip to main content

Mekatronikingeniør med en tværfaglig profil

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Uddannelsens opbygning

   Klik på oversigten for at se en større version.

Med denne profil – uden forudbestemt specialisering – vælger du selv, hvilke fag du vil have i stedet for profilfagene. Du kan vælge blandt de udbudte fag, som typisk vil tilhøre specialiseringerne, og sammensætte din egen profil eller eventuelt foreslå andre fag, som vi sender til godkendelse i studienævnet.

I projektdelen vil der være fokus på udviklingen af et mekatronisk produkt, hvor bl.a. reguleringsteknik er et fokusområde. Eksempler på projekter kunne fx være ’Konstruer en 3D-printer med optimal styring af temperatur og flow af plastmaterialet’ eller ’konstruer en selvkørende bil (modelbil) med anvendelse af radarteknologi til afstandsbedømmelse’.

Vælger du denne profil, er det vigtigt, at du interesserer dig generelt for produktudvikling og teknologi inden for mekatronik, og at du sammensætter de valgfag, der er mest relevante for dine interesser og nysgerrighed. Du opnår kompetencer inden for generel mekatronisk produktudvikling plus inden for dine valgfag. Du vil kunne søge job i mange slags virksomheder/brancher, der laver produktudvikling inden for mekanik, elektronik, software og mekatronik.