Skip to main content

Mekatronikingeniør med profil i mekanik

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Uddannelsens opbygning

Klik på oversigten for at se en større version.

Med mekanik-profilen (Mechanical Engineering) specialiserer du dig i udvikling af de mekaniske elementer og systemer, der indgår i mekatroniske produkter. Du lærer om de nyeste metoder til konstruktion af mekaniske løsninger og prototyper ved brug af standardkomponenter og ved fremstilling på basis af 3D-CAD og 3D-printning. Du kvalificerer dig dermed til en lang række jobs inden for produktudvikling, hvor den mekaniske del af produktet er i fokus.

Det er vigtigt, at du interesserer dig for mekanikudvikling. Ud over den mekaniske del får et bredt kendskab til og kompetencer inden for elektronik- og softwareudvikling. Det er karakteristisk for den teknologiske udvikling, at mange mekaniske produkter også indeholder elektronik og software, hvilket gør dem til mekatroniske produkter.

Vælger du denne profil kommer du bl.a. til at beskæftige dig med mekaniske komponenter (gear, fjedre, lejer og hydrauliske komponenter), konstruktionsprincipper (samleteknikker og processer), vibrationer, styrkeberegninger, 3D-CAD-design og meget mere.