Skip to main content

Mekatronikingeniør med profil i indlejrede systemer

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Uddannelsens opbygning

Klik på oversigten for at se en større version. 

Med profilen i indlejrede systemer (Embedded Engineering) specialiserer du dig i indlejrede systemer – dvs. udvikling af den hardware og software, der findes i mekatroniske produkter. Du lærer om de nyeste teknologier og de nyeste metoder inden for såvel software udvikling som hardware udvikling. Dermed kvalificerer du dig til en lang række jobs inden for produkt udvikling, hvor den digitale del af produktet er i fokus.

Det er vigtigt, at du interesserer dig for software udvikling og digital teknik. Brancherne og produkterne, hvor teknologierne indgår i kan være rigtigt mange såsom bilindustrien, vindmølleindustrien, udstyr til effektiv energiudnyttelse, industrielle anlæg, styring-regulering-overvågning, informationssystemer og computersystemer.

Vælger du denne profil, kommer du bl.a. til at arbejde med digital hardware-design (System on Chips, hardware-beskrivende sprog, modellering – syntese – simulering af hardware), interface-teknikker og kommunikation (USB, Wi-Fi, Bluetooth m.m.) og avanceret programmering og design af indlejrede systemer (objektorienteret programmering, realtids-programmering, realtids-operativsystemer, software arkitektur m.m.).