Skip to main content

Ditte om sin oplevelse som studerende i mechatronics på SDU Sønderborg

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Jeg hedder Ditte og jeg er 23 år gammel. Jeg læser en bachelor of engineering i mechatronics, og er lige nu på mit 6. semester.

Jeg hørte om programmet gennem min ungdomsuddannelse da vi skulle vælge praktik, jeg havde et tenkikfag af samme navn, som jeg synes var mega spændende så jeg tog til Sønderborg for at se hvad det gik ud på. 

Det bedste ved uddannelsen og studiemiljøet i Sønderborg

Jeg synes at det fede ved mechatronics er at man får en meget bred viden omkring både mekanik, elektronik, og programmering, så man let kan kommunikere med andre ingeniører, og dermed finde den bedste løsning på en problemstilling. Man får overblik over hvad der skal fra man får en ide, til man har et fungerende produkt eller en serviece, og hvis der er brug for en specialist, er det nemt at gå mere i dybden.
Inden jeg søgte ind på min uddannelse, synes jeg at det var lidt skræmmende at skulle snakke engelsk hele tiden, kunne jeg mon forstår alle underviserenes fagord? Men lige fra dag et var det så naturligt for mig at snakke engelsk og man lærer fagordene hen ad vejen. Jeg synes at det er så fedt at vi er et internationalt campus, alting foregår på engelsk, så alle kan være med til det hele, og det gælder ikke kun undervisningen, alle events bliver også holdt på engelsk.

Noget af det fedsete ved at studere i Sønderborg, som man ikke rigtigt ser andre steder er den praktiske det af uddannelsen. På første semester kommer i i værkstedet og lærer hvordan man borer et præcist hul og laver en god holder til en motor. Hvert semester har vi også semesterprojekter, hvor vi ikke bare udvikler en ide teoretisk, men også får et budget, og en masse hjælp fra undervisere og værkstedsfolkene til at bygge den. Hver December har vi også en ekspo hvor vi viser vores projekter frem, og får lov til at fremlægge dem til folk der kommer forbi, det er altid en mega fed dag.

I Sønderborg er du ikke bare et nummer, underviserne kender dit navn, og du kan bare komme forbi deres kontor hvis du har spørgsmål, det synes jeg er mega fedt. 

Sønderbog og forbindelsen til virksomhederne i området

Alison, som er bygningen SDU befinder sig i, ligger lige ud til vandet, har store vinduer og en meget åben atmosfære, perfekt til både at studere, opholde sig og holde events i.
Uden for uni har vi en masse forskellige fællesskaber og organisationer som for eksempel SDU Sport, hvor vi har indamlet en masse studietilbud på forskellige sprotsgrene, introteam og cafeen som står for fredagsbaren, og festerne, Sønderborg stundet foundation som holder evnents uden for uni, og mange flere. Som et ekstra plus er huslejen så billig at du kan leve på din SU hvis du vil.

I Sønderborg har de omkringligende virksomheder stor indflydelse på uddannelserne, og er meget interesserede i at have både studiejobbere og folk i praktik, begge dele kan lede til en fast stilling når man er færdig med sin uddannelse. Der er mange events holdt på SDU i Sønderborg, hvor man har mulighed for at høre om de forskellige virksomheder, og snakke med dem one on one, og de er alle meget engagerede og interesserede i os som studerende.

I Sønderborg får man venner fra hele verden, med nye perskpetiver og tilgange til ting. Alle er meget åbne over for hinanden og venlige, ingen bliver holdt udenfor. Og så kan man jo tage på tur rundt og besøge hinanden i ferierne.