Skip to main content

Konkrete projekter kan gøre en forskel for miljøet

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Efter 3.g var Sarah i tvivl: Hvilken uddannelse skulle hun vælge? Hun ville gerne arbejde med samfundsrelevante opgaver og være med til at skabe udvikling:

- Jeg blev ved med at vende tilbage til emner som kemi, miljø og klima. Samtidig ville jeg have en uddannelse, hvor jeg kunne gøre en synlig forskel – og derfor valgte jeg diplomingeniør i Kemi- og Bioteknologi.


- Jeg kan godt lide det praktiske og konkrete element. At bruge mine hænder er vigtigt for mig. Teori fra en bog er ikke nok. Jeg vil arbejde med et håndværk, som jeg kan bruge til noget. Derfor har jeg også valgt diplomingeniøruddannelsen på 3,5 år, hvor man er et halvt år i praktik – så kan jeg altid beslutte mig til at læse videre til civilingeniør senere, siger Sarah. Hun er 22 år og går på 5. semester.

Lærerigt projektarbejde
Hun opdager hele tiden nye muligheder og aspekter af kemi: - Hvert semester har vi et nyt tema, så man kommer rundt om rigtig mange emner fx energi og materialer, fødevarer osv. Det teoretiske bliver gjort spændende, når vi laver projekter, der relaterer sig til emnerne. Det er en god måde at lære på, fordi vi i gruppen selv arbejder os fra problem til løsning, siger hun.

- Lige nu er jeg i gang med det projekt, der hedder Experts in Teams, hvor man vælger sig ind på et emne og er i grupper på tværs af studieretninger. Emnet hedder ’Fra idé til produktion’, og i min gruppe arbejder vi på en miljøvenlig terrassevarmer. Den er baseret på biobutanol, der er noget af det nye inden for bio-brændstoffer.

Pendler fra Sjælland
Sarah bor på Sjælland og pendler hver dag. Transporttiden har hun valgt ikke at gøre til et problem.

- Tiden i toget bruger jeg på at læse. Og så har jeg fået masser af gode venner og veninder, som jeg låner en sofa hos, hvis vi skal noget om aftenen. På den måde kan jeg sagtens være en del af det sociale, som fx når der er fest, eller når holdet tager ud og spiser sammen efter semesterets afslutning, fortæller hun.

Miljø og alternative energikilder er stadig et af Sarahs fokusområder: - Jeg vil gerne arbejde med produktion af enzymer eller alternative brændstoffer. Miljøledelse er også et spændende emne, hvor man hjælper virksomheder med at få overblik over deres miljøpåvirkninger og iværksætte handlingsplaner, siger hun.

Fakta

Det tager 3,5 år at blive diplomingeniør i Kemi- og Bioteknologi. På studiet kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne:

- Almen, uorganisk og organisk kemi
- Bioteknologi
- Miljø og ledelse
- Matematiske og fysiske modeller

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed, hvor:
- du prøver at omsætte teori til praksis
- du får erhvervserfaring og kontakter, du kan bruge efter studiet
- du bliver klar til afgangsprojektet, som du skriver på sidste semester.