Skip to main content

Praktikeventyr i New Zealand

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

”Jeg elsker at rejse og ville derfor udnytte praktiksemesteret til at komme ud og få nye oplevelser. Samtidig ville jeg gerne have international erfaring og øge mit sprogkundskab,” siger 25-årige Julie Andersen, der sammen med kæresten, Jacob, gjorde alvor af drømmen om at se et helt nyt land. 

Fantastisk oplevelse
De to studerende fik en varm modtagelse hos virksomheden Plant and Food Research, og den familiære venlighed var kendetegnende for hele opholdet:

”Alle var helt vildt søde, og der var en afslappende og hyggelig stemning på virksomheden. Sådan en arbejdsplads vil jeg gerne arbejde på, når jeg er færdiguddannet,” siger hun.

Parret benyttede også lejligheden til at udforske det fremmedartede land:

”Før og efter praktikken rejste vi rundt i New Zealand i en campervan. Det gav et super spændende indblik i både natur, kultur og dyreliv.”

Selvstændigt projekt
Julie og Jacob arbejdede selvstændigt med deres eget projekt, men havde altid mulighed for at spørge og diskutere resultaterne med kollegerne.
Projektet handlede om en forholdsvis ny proces, kaldet elektrospænding, hvor man producerer nanofibre.

”I processen er der mange aspekter, man endnu ikke forstår, og derfor undersøgte vi en enkelt parameter og dens indflydelse på processen. Det var spændende og faktisk så brugbart for virksomheden, at de efterfølgende har skrevet en artikel om resultaterne. Det er meget tilfredsstillende,” siger Julie, der sætter stor pris op muligheden for at afprøve sine kompetencer i en rigtig virksomhed.

Fremtid med muligheder
Julie har endnu ikke lagt sig fast på sin fremtidige karrierevej:

”Jeg valgte at læse til kemingeniør, fordi uddannelsen giver så mange muligheder. I praktikopholdet arbejdede jeg med udvikling og forskning, mens jeg nu er i gang med at skrive afgangsprojekt inden for energi og miljøledelse, hvor jeg fokuserer på det lovmæssige,” siger Julie og fortsætter:

”Det er fedt, at kemiingeniørens felt er så bredt, fordi der er meget, man kan arbejde med efterfølgende. Jeg er fx også interesseret i fødevarer og kvalitetssikring.”

Fakta

Det tager 3,5 år at blive diplomingeniør i Kemi- og Bioteknologi. På studiet kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne:

  • Kemisk produktion og miljø
  • Bioteknologiske processer og kemiske enhedsproduktioner
  • Innovation og iværksætteri i den kemiske industri
  • Ingeniørpraktik i en dansk eller udlandsk virksomhed

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed, hvor:

  • du prøver at omsætte teori til praksis
  • du får erhvervserfaring og kontakter, du kan bruge efter studiet
  • du bliver klar til afgangsprojektet, som du skriver på sidste semester