Skip to main content

Realiserer iværksætterdrøm med engangsgrillstarter

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Ideen opstod en sommeraften i 2006, hvor Martin og Steffen sad og grillede på altanen:

”Vi kom til at snakke om, hvor besværligt det er, når man skal bakse med grillstarter og en sæk grillkul på 10 kg. Det fylder meget, det sviner, og så er det også farligt med grillstarteren, som jo står på jorden, hvor børn og dyr befinder sig. Derfor besluttede vi os for at opfinde en enkelt og smart løsning,” forklarer Integreret Designingeniør Martin Skov.

Løsningen blev en engangsgrillstarter, hvor grillkullene er portionsanrettet.

”Vi gik i gang med at forsøge os frem med materialer og konstruktion. Vi brugte fx lang tid i køkkenet på at finde den optimale formel, så pappet først brændte, når kullene var helt klar. Men pludselig en dag virkede det endeligt,” siger Martin, der sammen med Steffen Kongensbjerg Larsen står bag produktet Easyburn.

Sprang ud som selvstændig
De to ingeniører søgte om penge til at starte en virksomhed, og i slutningen af 2010 fik de knap 2 millioner kroner af Syddansk Teknologisk Innovation. Steffen sagde straks sit job op, så han kunne hellige al sin tid til Easyburn, og i 2011 fulgte Martin trop.

”Vi stod overfor en masse udfordringer, især i forhold til produktion og salg. Men pludselig tog det fart - især da vi i starten af 2012 fik en større ordre til Coops Fakta-forretninger.”

Samarbejde med Vridsløselille Fængsel
Efter ordren fra Fakta skulle produktionen speedes op, så de to iværksættere tog kontakt til Vridsløselille Fængsel og fik en samarbejdsaftale i stand: Easyburn skulle produceres af de indsatte.

”Vi byggede selv produktionsudstyret, men da fængslet ikke kunne følge med efterspørgslen, måtte vi også selv i gang derhjemme med hjælp fra familie og venner. Det er selvfølgelig ikke holdbart i længden, så nu er vi ved at se på, om vi kan outsource produktionen til fx Polen.”

Uddannelse er fundament
Martin og Steffen kan endnu ikke leve af Easyburn, selvom de for nylig har modtaget flere midler.

"Vi håber selvfølgelig, at virksomheden på et tidspunkt bliver en sund forretning. Derfor bruger vi meget tid på salg, og målet er at få vores løsning ind i en række landsdækkende forretninger som et reelt alternativ til andre typer af grillkul. Desuden vil vi gerne ind på bl.a. det tyske marked,” siger Martin, der dagligt bruger sine Integreret Design-kompetencer.

”Først og fremmest tænker vi i helheder. Vi tænker alle led ind i processen – lige fra hvilke materialer, design af produktet, så det passer bedst muligt til brugerens behov til produktion og salg. Generelt har vi stor fokus på slutbrugeren,” siger han.

Både Martin og Steffen har altid haft lyst til at blive selvstændige og er ikke skræmt af de mange timer, de bruger på Easyburn.

”Vi elsker at få ideer og gennemføre dem. Det er enormt tilfredsstillende at være gået fra, at vi fik en god ide på altanen til, at vores produkt nu er at finde i forretningerne. Det er en fantastisk oplevelse!”

 

Fakta

Det tager 3,5 år at blive diplomingeniør i Integreret Design. På studiet kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne:

- Integreret produktudvikling
- Design
- Konstruktion
- Management og økonomi

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed og på sidste semester skriver du afgangsprojkt.

Som diplomingeniør i Integreret Design kan også læse videre til civilingeniør i Product Development and Innovation.