Skip to main content

Kæmpe ansvar og frihed

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

27-årige Mikael har i tre år været ansat hos Arla Foods i England, men allerede inden han blev færdig som GMM-ingeniør var han i praktik og skrev projekt for virksomheden. Nu er han projektleder og er med i de store strategiske projekter.

”– Jeg har netop afsluttet en udvidelse af et eksisterende mejeri, og er nu blevet koblet på byggeriet af verdens største mejeri, der bliver placeret nordvest for London. Det skal være færdigt i slutningen af 2012, og budgettet er omkring 150 millioner pund,” siger Mikael, som selv sidder med ansvaret for ca. 4.5 millioner pund.

Forbedrer arbejdsgange og styrer processer
Som projektleder skal han bl.a. sørge for, at arbejdsgange og -processer i det nye mejeri bliver gjort på en måde, som er i tråd med de øvrige mejerier, så man sikrer stordriftsfordelene.

”– Jeg bruger også masser af tid på at snakke med de ansatte om, hvordan de laver deres arbejde. Denne viden dokumenterer jeg og mit team, hvorefter vi finder de områder, hvor tingene kan gøres smartere. Derefter laver vi en action plan, hvor vi tydeliggør, hvordan vi når til det forbedrede resultat,” siger Mikael og giver et eksempel:

”– For nylig har vi fx fundet ud af, at der på hvert mejeri bliver brugt en masse tid på dobbeltarbejde i forbindelse med rå materiale håndtering og rapportering – og her ser vi på, hvordan det kan gøres smartere i fremtiden, så vi kan bruge de menneskelige ressourcer på en bedre måde.”

Skaber værdi og bestemmer selv
”– Det bedste ved jobbet er, at jeg bestemmer selv. Så længe jeg kan skabe værdi for Arla og dokumentere, at jeg gør tingene på den bedste måde, er der ingen, der stiller spørgsmål ved mit arbejde. Det giver mig et enormt ansvar og frihed. Og det synes jeg er spændende!” 

Mikael er glad for, at han som GMM-ingeniør både er klædt på til de faglige og de kulturelle udfordringer:

”– Uddannelsen har også givet mig en kulturforståelse, som jeg bruger rigtig meget. I Danmark siger vi fx tingene meget direkte, men det kan man ikke i England, for så bliver folk sure. Derfor er det vigtigt at kunne udtrykke sig på en måde, som ikke støder folk, og så de alligevel forstår, hvad man gerne vil.” 

Fakta

Det tager 3,5 år at blive diplomingeniør i Global Management and Manufacturing. På studiet kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne:

  • Supply Chain Management
  • International kulturforståelse og organisation
  • Materialer og produktionsprocesser
  • Økonomi

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed og på sidste semester skriver du afgangsprojekt.