Projektarbejde skaber sammenhold og læring

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

En digital audioforstærker til musikanlægget, en impulsmåler til undervisning og en FM sender/modtager er bare nogle af de projekter, Daniel Rasmussen har lavet de sidste tre år. Han læser nemlig til elektronikingeniør på 7. semester.

- Efter HTX var jeg lidt i tvivl om, hvad jeg ville. Jeg har dog altid været interesseret i elektronik - fx hvordan fungerer kredsløbet i en mobiltelefon? Derfor virkede elektronik som et godt valg, siger Daniel.

Man lærer af hinanden
- Jeg er rigtig glad for projektarbejdet, fordi vi her omsætter teorien fra undervisningen til praksis. Det giver en god forståelse. Samtidig har vi selv haft stor indflydelse ved fx at være med at lave projektbeskrivelserne.

- Projektarbejdet foregår i grupper, og derfor lærer vi meget af hinanden. Især i starten, hvor det er tydeligt, at vi har forskellige erfaringer. Fx kan en person med håndværksmæssig baggrund nogle andre ting, end os der kommer direkte fra skolen, siger han.

Design af kredsløb
Daniel har valgt uddannelsen, fordi han blandt andet finder emnet højfrekvens spændende.
- Det går helt galt med elektronikken, når man skruer op for frekvensen, fx når man udvikler elektronik til højhastighedsinternet. Vi arbejder så med, hvordan man designer et kredsløb, der tager højde for denne udfordring, siger han.

Daniel skriver afgangsprojekt sammen med en holdkammerat. Projektet handler om, hvordan man kan kommunikere over forsyningsnetværket: - Vi laver projektet i samarbejde med Danfoss, hvor vi undersøger mulighederne for synkronisering af motorstyringer over forsyningsnetværket, så man ikke skal bruge løse kabler.

Aktiv fritid
Daniel bor Fredericia og har i de sidste tre år pendlet til Odense med tog. Selvom studiet kræver en del timer, får Daniel også tid til at styrketræne tre gange i ugen, løbe og passe fritidsjobbet.

Fakta

Det tager 3,5 år at blive Diplomingeniør i Elektronik.

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed, hvor:

  • du prøver at omsætte teori til praksis
  • du får erhvervserfaring og kontakter, du kan bruge efter studiet
  • du bliver klar til afgangsprojektet, som du skriver på sidste semester.

Læs også mere om Elektrisk Energiteknologi .