Chefkonsulent, der brænder for at sikre gode forhold for naturen

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Som diplomingeniør i Bygningsteknik kan du få job inden for det, der interesserer dig. Det er Peter Bønløkke Adamsen et godt eksempel på. Han brænder nemlig for naturen og rådgiver stat og kommuner, når bække, åer og vandhuller skal genoprettes.

”Formålet er at sikre, at fisk som fx havørred og laks kan komme op og gyde i vandløbet – og deres yngel kan komme ud igen. Tidligere har man nemlig lavet så mange forhindringer og opdæmninger, så fiskene ikke kan gennemføre deres livscyklus. Derfor skaber vi, om muligt, de oprindelige forhold igen,” siger han.

Årets unge rådgiver i Europa
Peter har netop vundet titlen som årets unge rådgiver i Europa i form af prisen Young Professional Award 2011. Den fik han for sit arbejde hos Rambøll, hvor han har stået i spidsen for adskillige genopretningsprojekter. Og naturen har altid spillet en stor rolle for Peter:

”Jeg er lystfisker og har som barn haft mange gode oplevelser i naturen. Min far arbejdede som faunakonsulent i det tidligere Fyns Amt, og jeg har derfor tilbragt rigtig mange timer sammen med ham i vandløb. Jeg mener, at det er vigtigt at sikre gode forhold for naturen, og jeg vil gerne give mine børn minimum de samme gode oplevelser, som jeg har haft med naturen.”

Adgangsbillet til drømmejob
Hver dag bruger Peter den viden, han fik med fra ingeniørstudiet, hvor han skrev afgangsprojekt inden for spildevandsteknik og rensningsanlæg. 

”Ingeniøruddannelsen var min adgangsbillet til at få det job, jeg gerne ville have. Den har udviklet min logiske sans og gjort mig i stand til at arbejde som projektleder. Jeg har en bred viden – også teknisk om fx geoteknik og anlægsteknik, hvilket gør, at jeg kan sætte tingene sammen til en helhed,” siger han og fortsætter:

”Som ingeniør præger du selv, hvad du vil bruge dine kompetencer og viden til. Og for mig var det vigtigt at arbejde med natur og miljø.” 

Fakta om uddannelsen

Det tager 3,5 år at blive bygningsingeniør. På uddannelsen kan du specialisere dig i:

  • Bygningskonstruktioner
  • Indeklima, energi og miljø
  • Vej -og anlægskonstruktioner
  • Planlægning, økonomi og byggeledelse

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed, og på sidste semester skriver du afgangsprojekt.

Som diplomingeniør i Bygningsteknik kan du også læse videre til civilingeniør i Konstruktionsteknik.