• Dato 27. august 2020
  • Pris 1.900 DKK ekskl. moms
  • Sted SDU Sønderborg
  • Del
Tilmeld

Temadag for gymnasielærere: Genforeningen 100 år

Hvem:
Hvornår: 27. august 2020 kl. 09:30
Duration:  1 dag
Hvor: SDU Sønderborg

Venskab, fjendskab og foregangsland?
For 100 år siden blev den nordlige del af Sønderjylland igen en del af Danmark. Det skete på baggrund af en demokratisk afstemning i 2 zoner, hvor befolkningen skulle stemme om, hvorvidt de ville tilhøre Danmark eller Tyskland.

Den dansk-tyske grænse er blevet fremhævet som et forbillede for, hvordan man kan løse en national konflikt, håndtere forskelle og acceptere mindretal på hver side af grænsen. Temadagen sætter fokus på, hvad grænsen skiller og hvordan man lever med mindretal. Hvilke centrale milepæle  har kendetegnet grænselandet i de 100 år siden afstemningen, hvor valgplakaterne var en vigtig brik? På temadagen vil vi se nærmere på de følelser og drømme om fremtiden, der knyttede sig til plakaterne.

Dagen består af tre oplæg (ca. 45 minutter-1 time) og mulighed for spørgsmål, drøftelser, masser af materiale samt fælles workshop med kolleger fra gymnasieskolen.

Målgruppe: Undervisere i samfundsfag, historie og tysk

Undervisere: Lektor ved Institut for grænseregionsforskning Martin Klatt, lektor ved Institut for Historie, Thomas Wegener-Friis samt leder af Plakatmuseet, museumsinspektør Elsebeth A. Schanz