Skip to main content
 • Dato

 • Pris

  12.075 DKK
 • Sted

  SDU Odense
 • Del

Tilmeld

Datadrevet kvalitetsudvikling | MPQM masterkursus

Hvem: Tilmeldingsfrist: 1. august
Varighed:  4 dage
Hvor: SDU Odense

Fire undervisningsdatoer i efteråret 2021.

Datadrevet kvalitetsudvikling er et masterkursus

Hvem henvender kurset sig til? 

Kurset er for dig, der ønsker at styrke dine kompetencer til at vurdere datakvalitet og anvende data i kvalitetsudviklingen. Du har formentlig ansvaret for eller arbejder med kvalitetsudvikling inden for offentlige områder eller en privat praksis. Du kan have en sundhedsfaglig baggrund som læge, sygeplejerske eller fysioterapeut eller en administrativ uddannelse som socialrådgiver.

 

Hvad opnår du på kurset?

 • Du får viden om reglerne om brug af data til kvalitetsudviklingen og procedurer for anmeldelse og godkendelse af kvalitetsudviklingsprojekter 
 • Du får viden om persondataretlige regler, som du kan anvende i praksis
 • Du får kompetencer til at kunne identificere konkrete kvalitetsudviklingsprojekter samt vurdere datakvalitet
 

Bliv klædt på til at håndtere komplekse persondataret

Det vigtigste for alle med interesse i sundhedsvæsenet, og det gælder lige fra  patienter, pårørende, sundhedsprofessionelle, ledere til politikere, er i sidste ende kvaliteten af sundhedsvæsenets ydelser. Brugen af data er essentielt i målingen og dermed udviklingen af kvalitet . Formålet med kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet er på evidensbaseret grundlag systematisk og målrettet at forbedre kvaliteten af ydelserne.

Men datadrevet kvalitetsudvikling er omfattet af et komplekst regelsæt, hvor reglerne om behandling af personoplysninger i GDPR fletter sig sammen med reglerne i sundhedsloven og den øvrige lovgivning.

På kurset bliver du klædt på til at håndtere de komplekse regler inden for persondataret i sundhedsloven.  Du får et stærkt teoretisk og praktisk grundlag for at kunne anvende de persondataretlige regler i praksis.

Du vil på kurset lære at forstå samt anvende reglerne om brug af sundhedsdata til kvalitetsudvikling i dit arbejde. 

Se kursets fagbeskrivelse


Hvorfor tage et masterkursus?

På SDU kan du følge enkeltfag fra vores masteruddannelser. Dette kursus er en del af Master i offentlig kvalitet og ledelse. På kurset vil der både være medstuderende, der tager en hel masteruddannelse og nogle, der kun tager dette fag. Du vil således få rig mulighed for at udveksle erfaringer samt netværke med ligesindede fagfolk.  

Fordele ved masterkurser:

Du får præcist de værktøjer og teorier, du har brug for
Et godt alternativ til et længere studieforløb

En bestået eksamen giver dig  ECTS-point, du kan overføre, hvis du senere vil begynde på en masteruddannelse. Så er du allerede godt i gang.

Adgangskrav

For at deltage på kurset skal du opfylde uddannelsens formelle adgangskrav.