Skip to main content
  • Dato

    19. maj 2021
  • Pris

    1.900 DKK ekskl. moms
  • Sted

    Online
  • Del

Tilmeld

Seminar: Kommunerne går til valg

Hvem:
Hvornår: 19. maj 2021 kl. 09:30
Varighed:  1 dag
Hvor: Online

 

Få den vigtigste viden om kommunalvalget 2021 

16. november er der igen kommunalvalg i landets 98 kommuner. Dermed ligger der en valgkamp foran os, hvor der skal diskuteres folkeskole, ældrepleje, børnepasning, miljø og meget mere. Og der skal jo ikke mindst kæmpes om de knap to et halvt tusinde pladser i landets kommunalbestyrelser (og de 98 borgmesterkontorer).

Men hvilke historier er de væsentligste at fortælle? Og hvor gemmer der sig potentielle guldkorn, du med fordel kan grave efter?

Der bliver nok at se til for journalister på såvel lokale, regionale som nationale medier, når kommunerne bliver omdrejningspunktet for den politiske debat i Danmark.  

Bliv klædt på af  to af Danmarks dygtigste forskere og formidlere inden for kommunale valg: professor Ulrik Kjær og professor Kasper Møller Hansen.

Seminaret tager udgangspunkt i den spritnye bog ”KV17. Analyser af kommunalvalget 2017” (udkommer maj 2021). Bogen er inkluderet i prisen for seminaret og vil blive sendt hjem til dig.

 

Program

09.30-9.40
  Velkomst  
 9.40-10.20 Tema 1: Valget og valgkampen Hvad kommer KV21 til at handle om? Bliver det for første gang et ”grønt” kommunalvalg? Eller bliver det et valg om forskellige bud på lokalsamfundets indretning efter coronaen med nye samværsformer i foreningslivet og nødlidende gågader?
Hvordan kommer valgkampen til at forløbe? Bliver det kandidaternes ageren på Facebook, der bliver udslagsgivende? Og hvor vigtig er valgkampen egentlig for, hvor krydserne sættes?
10.20-10.25 Pause  
10.25-11.05 Tema 2: Hvem stemmer på hvem? Hvordan ser de demokratiske A- og B-hold ud? Og hvordan får vi de unge op ad sofaen? Og hvad med indvandrere og efterkommere, som også traditionelt stemmer sjældnere? 
Hvem stemmer vi på? Hvilke vælgere stemmer personligt – og hvilke kandidater foretrækker de? Er det tilflyttere og førstegangsvælgere, som afholder sig fra at stemme personligt? Og hvorfor hjælper de mange personlige stemmer ikke flere kvinder ind i kommunalbestyrelserne? 
11.05-11.10 Pause  
11.10 – 11.50 Tema 3: Hvem vinder valget?  Hvordan kommer de landspolitiske tendenser til at slå igennem? Kommer vi til at se ikke bare en borgmestereffekt, men også en ”Mette-effekt”? Hvordan kommer det til at gå de mindre partier som Nye Borgerlige og Alternativet”? 
Og hvordan med borgmesterposterne? Hvor kommer de spændende kampe til at stå? Og bliver det igen især Socialdemokratiet og Venstre der erobrer ”kæderne”?
 11.50-12.00 Opsamlende bemærkninger

Hver af de tre temasessioner vil bestå af korte oplæg fra de to oplægsholdere samt modereret Q&A.