HD - En palet af farverige muligheder

  

Ebbe Poulsen læser HD Marketing Management på Syddansk Universitet. Det har givet ham mere baggrundsviden og åbnet op for flere fremtidsmuligheder. FOTO: Ebbe Poulsen

 Af Klara Hauberg Hansen
 
Ebbe Poulsen på 36 år læser HD 2. del i Marketing Management. Han er uddannet pilot, men havnede i pensionsbranchen for 10 år siden. I dag arbejder Ebbe Poulsen hos PFA Pension som kundechef. Selvom det mere var en tilfældighed end et bevidst valg, er Ebbe Poulsen glad for at arbejde i pensionsbranchen, hvor han med sit HD-fjernstudie har rig mulighed for at kunne videreudvikle sig selv på flere punkter.

En udviklingsproces
For Ebbe Poulsen betyder det meget at have flere muligheder i fremtiden. Derfor valgte han at starte på HD i Marketing Management på Syddansk Universitet i Odense.
 
- Jeg havde det sådan, at det var en investering i min fremtid. Det var det her med at få nogle værktøjer, og en større forretningsforståelse for, hvorfor man gør, som man gør, fortæller Ebbe Poulsen. 
 
Men beslutningen om at starte på diplomuddannelsen kom ikke lige let. Ebbe Poulsen havde flere overvejelser, der bekymrede ham, inden han startede på uddannelsen.
 
- Jeg havde nogle overvejelser omkring arbejdsbyrden. Man har altid hørt, at det her HD-studie er rigtig hårdt, men jeg kan godt lide at udvikle mig. For mig handler det meget om, at man åbner op for en række af muligheder, siger Ebbe Poulsen.
 

Brugbare værktøjer
Med størstedelen af en HD i ryggen har Ebbe Poulsen fået mere baggrundsviden, kendskab til erhvervsøkonomi og generel styring i en virksomhed.
 
Han kan blandt andet bruge nogle af redskaberne, han har fået med sig, i arbejdet med kunder. 
 
- Jeg kan begynde at se på, hvorfor kunderne tænker, som de gør, og hvorfor de siger, som de gør. Og så ved jeg, hvordan jeg kan påvirke dem i den retning, jeg gerne vil arbejde, forklarer Ebbe Poulsen.
 
Han ser det som en force at have teorien med sig i rygsækken allerede nu. Men også i forhold til fremtiden.
 
- Det kan jo være, at jeg en dag sidder i en situation, hvor jeg skal være med til at lægge en strategi, siger Ebbe Poulsen. 
 
 
Ebbe Poulsen er lige nu i gang med at skrive sit Afgangsprojekt og er færdiguddannet til sommer (red. 2015).