HD - En døråbner for fremtidsmuligheder

 Claus Bonde Rønne læser HD Marketing Management på Syddansk
Universitet for at få en bredere erhvervsøkonomisk uddannelse.
FOTO: Claus Bonde Rønne 

Af Klara Hauberg Hansen
Claus Bonde Rønne ville gerne have en bred erhvervsøkonomisk og kommerciel uddannelse, der ikke kun var låst fast til én bestemt branche eller fag. En diplomuddannelse i HD med specialet Marketing Management var derfor den uddannelse, der bedst matchede hans krav.       
 
Bredere forståelse
Claus Bonde Rønne er 36 år og leder af Rådgivning Formue Privat hos PFA Pension, hvor han har været i snart 13 år. Han er uddannet regnskabsassistent og certificeret pensionsrådgiver, men havde et ønske om at få en mere strategisk og kommerciel tilgang til de kunder, han arbejder med.
 
Derfor har han som efteruddannelse valgt at tage en diplomuddannelse som fjernstudie på Syddansk Universitet i Odense.
 
- Jeg havde forventninger om, at det til tider ville blive hårdt og tidskrævende, men at det samtidig ville være en god kombination at kunne inddrage den aktuelle hverdag i studiet og omvendt. Jeg synes, at teori fungerer bedst, når man med det samme kan relatere det til hverdagen. Ellers forbliver teori teori, fortæller Claus Bonde Rønne.
 
En brugbar uddannelse
For Claus Bonde Rønne betyder det meget at kunne bruge sin uddannelse i det daglige og ikke mindst i fremtiden. Han har nemlig planer om at starte på MBA (Master of Business Administration) i 2016.
 
- Og jeg kan allerede nu mærke, at min HD udgør et solidt fundament både i forhold til mit arbejde og min MBA, siger Claus Bonde Rønne.
           
Fleksibilitet ved fjernstudie
Tingene kommer dog ikke altid helt af sig selv, og Claus Bonde Rønne har også kunnet mærke, at det at have både studie og fuldtidsarbejde har været mere tidskrævende i perioderne op til eksamenerne, og når der skal laves opgaver. Dog har fleksibiliteten i fjernstudiet givet mulighed for, at Claus Bonde Rønne selv har kunnet planlægge sin studietid.
 
Claus Bonde Rønne er lige nu i færd med at skrive sit Afgangsprojekt, og er færdiguddannet til sommer (red. 2015)