Skip to main content

Her kan du finde flere enkeltfag på deltidsuddannelsen

 

Digital Research - Grundlæggende datajournalistik

Her er faget for dig, der vil i gang med at lave datajournalistik. Du lærer, hvordan man som journalist kan nå flere og bedre kilder ved hjælp af data, sikre stærkere og dybere dokumentation, lave valid databehandling og dermed skabe og formidle solid og troværdig journalistik.

Du vil i dette fag opnå kompetencer til at bruge dataanalysen i din historie, formidle data bedst muligt og gebærde dig sikkert i det digitale univers.

Læs mere om faget her

 

Digital Research - Research med sociale medier

Hvor kilderne er, skal journalisterne også være. Derfor er research på og med sociale medier et uundværligt værktøj for den moderne undersøger og den hurtige nyhedsjournalist. Faget har til formål at styrke journalister i at foretage målrettet online research med henblik på at nå flere og bedre kilder, og få stærkere og dybere dokumentation. 

Du lærer at verificere kilder og oplysninger fra sociale medier, finde øjenvidner, når der er ”breaking news”, bruge sociale medier til at overvåge de gode historier og få råd og vejledning i at bruge sociale medier til at skabe din journalistiske profil

Læs mere om faget her

 

Videoproduktion – korte formater

Her går vi i teknikrummet. Faget giver dig  kendskab til metoder og værktøjer til produktion af tv- og video med fokus på den tekniske del af produktionen. Det handler om  mikrofoner, app´s og andet udstyr til mobiltelefon, samt brugen af redigeringssoftware. Endelig får du metoder og værktøjer til at arbejde visuelt med din historie. Du vil opnå kompetencer i videoproduktion fra første optagelse til udgivelse., og du bliver bedre til at vurdere kvaliteten af egne og andres videoproduktion.

Faget har fokus på de korte formater, men giver forståelse og værktøjer, der kan overføres til længere produktioner også.

Læs mere om faget her

 

Teorier om Journalistik

”Intet er så praktisk som en god teori,” lyder et ordsprog, og når journalistiske teorier er bedst, giver de ikke alene en ny forståelse af medieforhold, men giver også journalister nye god bud på, hvordan vi kan handle i forskellige situationer.

Dette fag behandler til de vigtigste teorier indenfor journalistikken (gatekeeping, nyhedsværdier, roller mv. mv.) og med afsæt i teorierne arbejder man med sit eget udviklingsprojekt.

Læs mere om faget her

 

Analysedesign

Journalistik og forskning benytter sig af mange af de samme grundlæggende metoder, men den videnskabelige værktøjskasse er noget større.

I akademisk analysedesign lærer man at gennemskue andres analyser, undersøgelser mv., og man bliver skarp til selv at anvende relevante undersøgelsestilgange og de bedste metoder og teknikker til at fremskaffe kilder, data og give sig i kast med selvstændig bearbejdning af kompliceret informationstyper.

Læs mere om faget her

 

Analyse og produktion

Med vejledning fra en forsker og en fremragende formidler udvikler du i dette fag et eller flere nye produkter, platforme eller arbejdsprocesser. Faget bygger ovenpå Teorier om journalistik og Analysedesign, og du bestemmer selv, hvad det er for et felt, som du vil beskæftige dig med.

Udgangspunktet er, at vi laver den bedste journalistik, ved at se på hvad andre af feltets bedste – i ind- og udland - har gjort, før vi udvikler og afprøver vores eget journalistiske arbejde.

Læs mere om faget her