Skip to main content

Her kan du finde flere fag på deltidsuddannelsen

  

Teorier om Journalistik

”Intet er så praktisk som en god teori,” lyder et ordsprog, og når journalistiske teorier er bedst, giver de ikke alene en ny forståelse af medieforhold, men giver også journalister nye god bud på, hvordan vi kan handle i forskellige situationer.

Dette fag behandler til de vigtigste teorier indenfor journalistikken (gatekeeping, nyhedsværdier, roller mv. mv.) og med afsæt i teorierne arbejder man med sit eget udviklingsprojekt.

Læs mere om faget her

 

Analysedesign

Journalistik og forskning benytter sig af mange af de samme grundlæggende metoder, men den videnskabelige værktøjskasse er noget større.

I akademisk analysedesign lærer man at gennemskue andres analyser, undersøgelser mv., og man bliver skarp til selv at anvende relevante undersøgelsestilgange og de bedste metoder og teknikker til at fremskaffe kilder, data og give sig i kast med selvstændig bearbejdning af kompliceret informationstyper.

Læs mere om faget her

 

Analyse og produktion

Med vejledning fra en forsker og en fremragende formidler udvikler du i dette fag et eller flere nye produkter, platforme eller arbejdsprocesser. Faget bygger ovenpå Teorier om journalistik og Analysedesign, og du bestemmer selv, hvad det er for et felt, som du vil beskæftige dig med.

Udgangspunktet er, at vi laver den bedste journalistik, ved at se på hvad andre af feltets bedste – i ind- og udland - har gjort, før vi udvikler og afprøver vores eget journalistiske arbejde.

Læs mere om faget her