Skip to main content

Studiestart

Din studiestart er vigtig – også for os

Den første tid på en ny uddannelse er spændende, men vi ved også, at det kan opleves som en udfordrende periode, hvor man skal finde sig til rette i de nye rammer. Vi gør derfor meget ud af at skabe en studiestart, der kan støtte dig i at komme godt i gang med studierne.

Vi tilbyder en lang studiestart

Når du bliver optaget på din uddannelse, vil du få adgang til vores studiestartskursus How to Uni. Det er et online kursus, som vil hjælpe dig godt i gang på din uddannelse. Kurset guider dig igennem dit første semester. I slutningen af august er der planlagt et introprogram og en introtur, hvor du har mulighed for at lære dine medstuderende at kende. 

Du skal være opmærksom på, at introprogrammet ofte finder sted før den officielle studiestart (1. september). Når du er blevet optaget, kan du se datoerne for din studiestart på vores hjemmeside for indskrevne studerende, MitSDU.

Studiestarten er både faglig og social

Studiestarten har til formål at sikre, at du kommer godt i gang med dit nye liv som studerende både fagligt og socialt. Den første periode vil derfor indeholde både faglige og sociale elementer. Det er vigtigt, at du i denne periode også selv gør en indsats for at få skabt et godt socialt netværk på din uddannelse og får en fornemmelse af hvilke krav og forventninger, der er til dig som studerende.

Vi har klare retningslinjer for studiestarten

I planlægningen er der bl.a. særligt fokus på, at forløbet skal integrere det faglige og det sociale, og alle nye studerende skal føle sig velkomne uden at føle sig presset til at deltage i grænseoverskridende aktiviteter.
Indtagelse af alkohol vil ikke være tilladt før og under faglige arrangementer.
Du vil blive mødt af engagerede tutorer, der alle er ældre studerende. De står klar til at guide dig igennem introdagene og introturen. De har arbejdet hårdt på at sammensætte programmet og brænder for at kunne give dig den bedste studiestart.

  • Dine tutorer tager imod og guider dig igennem den første tid.
  • Studiestarten skal integrere det faglige og sociale.
  • Alle skal føle sig velkomne på SDU og i alle aktiviteter.
  • Indtagelse af alkohol er ikke tilladt før og under faglige arrangementer.

 

Læs mere om studieliv og karrieremuligheder.