Skip to main content

Studenterforeninger

Som studerende på Statskundskab har du mulighed for at blive en del af nedenstående studenterforeninger, som hver især har sit formål.

SiO
SiO står for ”Statskundskabsstuderende i Odense” og er paraplyforeningen for alle foreninger på Institut for Statskundskab på SDU. SiO’s formål er aktivt at medvirke til at støtte et godt og velfungerende studiemiljø på instituttet. SiO letter og øger kommunikationen mellem de styrende organer på Institut for Statskundskab og de studerende.

FUS (Statskundskab)
FUS Odense er festudvalget for Statskundskab på Syddansk Universitet i Odense. Det er os, der fyrer op for anlægget samt serverer fadbamser og sodavand. Alt sammen for at give de studerende muligheden for at slå sig løs og glemme de faglige strabadser. Til FUS’ arrangementer kan du danse på livet løs, skåle med dine studiekammerater og generelt bare hygge dig helt afsindigt.

Samfundsblik – Nationalpolitik i øjenhøjde! 
I Samfundsblik er vi pjattede med det politiske billede i Danmark. Alt, hvad der rører sig, fra Kommunalvalg til Folketingsvalg, livet som spindoktor og årlige studieture til blandt andet Christiansborg, er, hvad vi brænder for. Vigtigst for os er at bringe aktuelle politiske begivenheder og problematikker til debat.

Rustursforeningen
Rustursforeningen er den forening, som sørger for, at de nye studerende får den bedste start på universitetet. Foreningen består af 20 tutorer, som arrangerer rustur, introdage, socialdage, pubcrawl og hyggelige caféer. På Institut for Statskundskab tror man på, at stærke bånd mellem mennesker tager udgangspunkt i sjove oplevelser og udfordringer.

Vandkøleren
Vandkølerens formål er at opbygge tætte relationer mellem forskere, undervisere og studerende gennem både faglige og sociale arrangementer. Tidligere har vi afholdt arrangementer såsom workshops om den større akademiske opgave, paneldebatten ”Fra studerende til arbejdsmarkedet” samt instituttets forårsgrill. Internt går vi meget op i temafester, udklædning og quizzer. Derudover har vi vores helt egen bødekasse, hvor favoritten er ”Basim-bøden”.

IntRpol
IntRpol er en forening for international politik. Foreningens formål er at styrke de studerendes viden om internationale formål til gavn for deres studier og deres generelle muligheder for at følge med i den internationale debat. Dette sker ved afholdelse af forskellige former for faglige arrangementer med fokus på udvalgte aspekter eller problemstillinger, som vedrører internationale forhold.

Skaberstaten
Hvis du vil holde dig opdateret om, hvad der sker på Institut for Statskundskab, skal du benytte dig af mediet Skaberstaten. Vores formål er at oplyse de studerende og videreformidle det store engagement i det unikke foreningsliv på Institut for Statskundskab. Vi er drevet af et hold ihærdige studerende, der har en skarp pen og en lyst til at formidle på en inspirerende måde til deres medstuderende.

SILBA
SILBA – Initiative for Dialogue and Democracy er en international demokratifremmende valgobservations-NGO med seks forskellige lokalforeninger i Danmark. Foreningens formål er at styrke menneskerettigheder og demokratiske processer i Europa og dets naboer ved at uddanne unge mennesker gennem seminarer og længerevarende internationale projekter, samt ved at sende unge ud som akkrediterede valgobservatorer flere gange årligt. 
Se mere på foreningens hjemmeside eller Facebookside.

AGORA-Listen
AGORA-Listen er en studenterpolitisk organisation, som stiller op til SDU’s universitetsvalg. Her vælges studenterrepræsentanter til fx SDU’s bestyrelse. Listen er stiftet af statskundskabs- og samfundsfagsstuderende i 2018, og ét af målene er at sikre studerende fra disse uddannelser mest mulig indflydelse. AGORA-Listen samarbejder dog også med studenterorganisationer fra andre studier.

 

Læs mere om studieliv.