Introduktion til uddannelsen

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

På studiet arbejder du med udvikling af komplekse elektroniske kredsløb til styring af robotbaserede produktionssystemer.
Du får en detaljeret forståelse for, hvordan en computer virker - og hvordan computerteknologi kan integreres med de højteknologiske apparater, vi omgiver os med nu og i fremtiden. 

Du får en dyb viden om såvel hardware som software og deres samspil gennem fag som:

  • matematik
  • fysik 
  • datalogi 
  • elektronik 
  • datateknik.

Som civilingeniør i Robotteknologi bliver du i stand til at udnytte denne viden i nye sammenhænge. Specielt inden for de områder, hvor vi i dag ser en fantastisk udvikling med integration af computere i et væld af produkter og systemer. Læs mere om uddannelsens opbygning.

Kandidatuddannelsen
Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. Her vælger du at specialisere dig i enten Avanceret robotteknologi eller Droneteknologi. Kandidatuddannelsen i et tæt samarbejde med HCA Airport, og en del af undervisningen finder sted i lufthavnen. Læs mere om kandidatuddannelsen i Robotteknologi.   

Ophold i udlandet

Undervejs i studiet har du også mulighed for at læse et semester i udlandet. Det giver dig mulighed for at udbygge din faglighed, styrke dine sprogkundskaber og få et internationalt netværk samtidig med, at du får kendskab til fremmede kulturer. På 6. semester udarbejder du dit bachelorprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed.

Karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du kan fx arbejde med udvikling af store programmer til løsning af tekniske eller administrative opgaver til private og offentlige virksomheder. Du kan også få job som udvikler af robotter, droner, mobiltelefoner og netværk. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d. grad. Læs mere om dine karrieremuligheder her

Adgangskrav

Se adgangsbetingelserne her. Hvis du ikke opfylder adgangsbetingelserne, så tilbyder vi et adgangskursus på ½ til 1½ år.

Matematik, fysik og kemi er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag, og din viden er i frisk erindring. Hvis du har brug for at få genopfrisket matematik, så tilbyder vi et Kom-godt-i-gang-kursus før studiestart.

IT Camp for piger 2020

Er du pige og interesseret i IT? Kom til IT Camp for piger den 7.-8. november 2020 på SDU i Odense.

Læs mere