Dit studievalg

Uddannelsen i Matematik er overvejende teoretisk, mens uddannelsen i Anvendt matematik i højere grad har fokus på, hvordan man i praksis anvender matematik til at løse problemstillinger inden for andre fagområder.

Grænsen mellem de to studieretninger er dog flydende, og på de to første semestre har bacheloruddannelsen i Matematik samme kurser og projekter som bacheloruddannelsen i Anvendt matematik. Det betyder, at du på første studieår får det bedste grundlag til at vælge, hvilken af uddannelserne du vil fortsætte på efter første år.

Se filmen

"Matematik er et værktøj til at forstå al anden naturvidenskab, i virkeligheden. Det kan også være et værktøj til at forstå relationer mellem mennesker".

Se filmen med matematikstuderende fra SDU:

Hvad motiverer dig?

Når du vælger uddannelse, er det vigtigt, at du er interesseret i uddannelsens indhold, og at du undersøger, om uddannelsens fokus passer til din måde at tilegne dig viden på, så du er motiveret gennem hele studiet.

Nogle studerende bliver motiveret af at forstå ting i dybden, andre af at anvende viden i praksis eller af udsigten til en bestemt profession.

Besøg én eller flere uddannelser

Inden du vælger studie, er det en god idé at besøge den eller de uddannelser, du overvejer.

Læs mere om, hvordan du kan møde SDU

Hvad er særligt for SDU?

Vi har spurgt en gruppe nuværende studerende og forskere om, hvad der er særligt ved SDU.

Læs, hvilke værdier de fremhæver

Fra elev til studerende

Det at studere på universitetet minder på en del punkter om, hvad du tidligere har oplevet i dit uddannelsesforløb. Der vil dog være nogle væsentlige forskelle.

Læs mere om overgangen fra elev til studerende

Uddannelsesmagasin

Læs om alle de naturvidenskabelige bacheloruddannelser i vores uddannelsesmagasin.

Uddannelsesmagasin