Skip to main content

Introduktion til uddannelsen

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Uddannelsen udbydes på dansk, men dele af undervisningen vil være på engelsk

Som civilingeniør i Kemi- og Bioteknologi bliver du uddannet til at skabe tekniske løsninger, udvikle produkter og processer, forske i ny teknologi og arbejde innovativt i samarbejde med andre.

På studiet lærer du om:

  • Uorganisk, organisk og analytisk kemi 
  • Anvendt matematik og fysik 
  • Biokemi og mikrobiologi 
  • Kemiske og biokemiske processer og teknologier 
  • Proces- og produktdesign.

Gennem studiet udvikler du også dine kompetencer inden for projektsamarbejde, ledelse og innovation. De fire første semestre af uddannelsen er ens for de diplom- og civilingeniørstuderende i Kemi- og Bioteknologi, og her får du en grundlæggende viden om kemi- og bioteknologiingeniørens arbejde. Du får også mulighed for at arbejde i et laboratorium med analytiske eller tekniske opgaver. Læs mere om uddannelsens opbygning.

Kandidatuddannelsen

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. Her har du mulighed for at fordybe dig i netop de fagområder, du interesserer dig for. Læs mere om kandidatuddannelsen i Kemi eller kandidatuddannelsen i Miljøteknologi

Ophold i udlandet

Undervejs i studiet har du også mulighed for at læse et semester i udlandet. Det giver dig mulighed for at udbygge din faglighed, styrke dine sprogkundskaber og få et internationalt netværk samtidig med, at du får kendskab til fremmede kulturer. På 6. semester udarbejder du dit bachelorprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed.

Karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du kan bl.a. arbejde med forskning og udvikling, produktion og kvalitetskontrol i kemiske virksomheder, i levnedsmiddel- og medicinalindustrien eller i laboratorier. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d. grad. Læs mere om dine karrieremuligheder her.

Adgangskrav

Se adgangsbetingelserne her. Hvis du ikke opfylder adgangsbetingelserne, så tilbyder vi et adgangskursus på ½ til 1½ år.

Matematik, fysik og kemi er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag, og din viden er i frisk erindring. Hvis du har brug for at få genopfrisket matematik, så tilbyder vi et Kom-godt-i-gang-kursus før studiestart.