Skip to main content

Karrierefortællinger

Emma

“Det internationale aspekt på uddannelsen har fungeret som en vej ind til Bruxelles”

"Jeg valgte at studere jura på SDU, fordi universitetet tilbød en meget alsidig og stimulerende uddannelse pga. udbuddet af mange spændende fag. På uddannelsen er der en praktisk og virkelighedsnær tilgang til fagene, som klæder de studerende på til den virkelige verden. Det er noget, jeg har sat pris på i løbet af min tid som studerende.

I sin helhed giver studiet en masse gode erfaringer, nogle unikke kompetencer og det rette miljø til de studerende.
SDU har også tilbudt en masse internationale programmer, bl.a. Moot Court. Moot Court er en aktivitet, hvor man procederer en række fiktive og internationale sager i de forskellige fagområder. Jeg har deltaget i to forskellige Moot Courts, og det har givet mig et særligt indblik i internationale forhold. Uddannelsen baner vejen for mange typer af karrierer - ikke kun nationalt, men også internationalt.

Nogle uger efter mit specialeforsvar drog jeg til Bruxelles for at arbejde ved Danmarks Faste Repræsentation ved EU, som er den danske stats forlængede arm i Bruxelles. Der beskæftigede jeg mig med bl.a. med transportpolitik og kom ind til kernen af lovgivningsarbejdet og forhandlingerne landene imellem. Siden hen er jeg blevet chefkonsulent i en dansk brancheorganisation for transport, som har kontor i Bruxelles. Her rådgiver jeg både vores medlemmer i alt, hvad der vedrører EU, og påvirker samtidig forhandlingsprocessen indenfor relevante lovområder.

I min hverdag er der ikke to dage, der er ens. Den ene dag kan jeg sidde ved skrivebordet og analysere en række lovforslag, og den anden kan jeg være til møde med Margrethe Vestager, holde en præsentation for nogle ministre eller være paneldeltager i en høring i Europa-Parlamentet. Så det er meget forskelligt, hvad jeg beskæftiger mig med. Det, jeg elsker ved mit arbejde, er kompleksiteten og samspillet mellem jura og politik. Det internationale aspekt under min jurauddannelse på SDU har fungeret som en vej ind i Bruxelles."

Emma Hadrovic, Chefkonsulent i ITD (International Transport Danmark), brancheorganisation for den danske vejgodstransport, uddannet Cand.jur. i 2016.

 

Sesilie

"På SDU har jeg fået den faglige ballast, der var en forudsætning for at arbejde som advokat i dag”

"Jeg valgte at læse jura på SDU, fordi uddannelsen havde et ry for at være lidt mere erhvervsorienteret. Derudover ville jeg gerne læse i Odense, så placeringen var  også med i overvejelserne.

På uddannelsen har jeg fået den faglige ballast, der var en forudsætning for at arbejde som advokat i dag. Der var nogle dygtige undervisere, som var et lidt yngre team. Jeg var glad for at læse jura på SDU, fordi det er et fedt fag, og jeg har fået en god uddannelse, som jeg har kunnet bygge videre på. Jeg har ikke følt bagefter, at jeg har manglet noget, så det har bestemt været positivt.

I dag er jeg advokat og partner hos Kielberg Advokater. Under studiet var jeg allerede ansat hos Kielberg Advokater, og her har jeg været lige siden. Jeg startede som studerende, bagefter fuldmægtig og så har jeg været advokat i nogle år.

Jeg har også medvirket som ekspert i programmet ‘Luksusfælden’. Jeg så fjernsyn en aften, og så tænkte jeg, at det der kan jeg da godt. Så det har jeg gjort som en del af mit arbejde ved Kielberg, hvor vi har besluttet, at jeg bruger noget tid på det. Det har været rigtig sjovt. Jeg synes, det er meget rart at ryste posen og gøre nogle ting, man ikke på forhånd ved, man er god til. Det har været fedt at prøve noget helt andet og være lidt på glatis."

Sesilie Munk Stenderup, Advokat og Partner hos Kielberg Advokater, uddannet Cand.jur. i 2012.

Interviews sommeren 2020