Karriere og videreuddannelse

Uddannelser skabt i dialog med erhvervslivet

Fælles for SDU's samfundsvidenskabelige uddannelser er, at de konstrueres i tæt dialog med erhvervslivet, så de er anvendelige efter endt uddannelse.  Mange af uddannelserne er internationalt orienterede, hvilket sikrer dig et eksamensbevis med international kvalitet.

Jobmuligheder med bacheloruddannelsen i Journalistik

Efter endt bacheloruddannelse i Journalistik har du forståelse for medierne samt indsigt i og erfaring med journalistiske metoder og formidling, så du umiddelbart kan søge ansættelse i brede dele af mediebranchen, arbejde som freelancejournalist eller inden for strategisk kommunikation. Du har fået de nødvendige kompetencer til at kunne fungere som journalist inden for bl.a.:

  • Dagspressen
  • Magasinpressen/fagpressen
  • Tv-stationer
  • Radiostationer
  • Webmedier
  • Flermediale arbejdspladser
  • Informationsafdelinger
  • Kommunikationsvirksomheder

Videreuddannelse

Bacheloruddannelsen i Journalistik giver også adgang til kandidatuddannelsen cand. public., hvor du kan specialisere dig til lige præcis den journalist, du gerne vil være. Er det drømmen at blive korrespondent i Washington, kan du tage fag inden for international politik og Amerikanske Studier. Er drømmen at blive chefredaktør, så kan du tage fag i ledelse og organisationsforståelse. Er drømmen at læse i udlandet, så kan du tage fag ved et universitet i et andet land. Kandidatuddannelsen er fleksibel og rummer masser af muligheder for individuelle valg.

På SDU tilbyder vi mange forskellige samfundsvidenskabelige kandidatuddannelser. Du kan under hver enkelt af dem læse mere om adgangskravene på den pågældende uddannelse.

Som samfundsvidenskabelig kandidat er der generelt større muligheder for at finde job, end hvis du vælger at stoppe efter bacheloruddannelsen.

 

Kontakt os for mere information.

Muligheder for videreuddannelse

Prøv vores interaktive værktøj, og se, hvordan du kan kombinere denne uddannelse med andre uddannelser.

Se mere

Følg SAMF SDU på LinkedIn

Her kan du bl.a. møde forskere, studerende og alumner og følge med i de mange spændende forsknings- og uddannelsesaktiviteter på SAMF.

SE MERE