Skip to main content

Introduktion til uddannelsen

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Engineering, Innovation and Business’ overordnede mål er at skabe idé- og produktudviklere med stor ingeniørmæssig viden og solid forretningsforståelse. Som studerende får du færdigheder, der både kan benyttes i eksisterende virksomheder, og hvis du ønsker at etablere dit eget firma. 

Du får mulighed for at fordybe dig i:

  • produktinnovation 
  • innovation management 
  • design og kreativitet 
  • mekatronik-teknologi 
  • produktions- og driftsledelse 
  • bæredygtige produkter og forretninger 
  • matematik og fysik.

Som studerende bliver du en del af et team, hvor I arbejder med hele innovationsprocessen. Du fungerer som bindeled mellem forskellige fagligheder, hvor du også bidrager med din viden om mekatronik. Du får ofte en rolle som innovativ drivkraft, leder af aktiviteterne indenfor markedsføring, finansiering eller som overordnet projektleder.

Engineering, Innovation and Business er en tværfaglig international uddannelse, som foregår på engelsk. Læs mere om uddannelsens opbygning

Kandidatuddannelsen

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. På kandidatuddannelsen har du mulighed for at fordybe dig i netop de fagområder, du interesserer dig for. Læs mere om kandidatuddannelsen i Engineering, Innovation and Business.

Ophold i udlandet

Undervejs i studiet har du også mulighed for at læse et semester i udlandet. Det giver dig mulighed for at udbygge din faglighed, styrke dine sprogkundskaber og få et internationalt netværk samtidig med, at du får kendskab til fremmede kulturer. På 6. semester udarbejder du dit bachelorprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed.

Karrieremuligheder

Som civilingeniør i Engineering, Innovation and Business arbejder du typisk inden for højteknologiske virksomheder eller institutioner, som beskæftiger sig med forskning og/eller udvikling. Civilingeniøren arbejder oftest inden for forskning, udvikling og innovation med gode muligheder for karriereudvikling.  Læs mere om dine karrieremuligheder her.

Adgangskrav

Se adgangsbetingelserne her. Hvis du ikke opfylder adgangsbetingelserne, så tilbyder vi et adgangskursus på ½ til 1½ år.

Matematik, fysik og kemi er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag, og din viden er i frisk erindring. Hvis du har brug for at få genopfrisket matematik, så tilbyder vi et Kom-godt-i-gang-kursus før studiestart.