Skip to main content

Studieliv

Livet på og omkring campus

Vi har her samlet et overblik til dig om studiestart, om forskellen mellem en ungdomsuddannelse og et universitet, studiegrupper, det sociale liv og andet, der giver dig et indtryk af livet som studerende på Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign.

Studiestart

Ved studiestarten hjælper både undervisere og ældre studerende dig med at komme godt i gang. Du kan se mere om, hvad du kan forvente til studiestart på de studerendes site - mitSDU.

Undervisningen

Du har i gennemsnit 12 timers undervisning om ugen. Dette betyder, at som studerende får du meget frihed til at planlægge din tid udover undervisningen. 
Derudover skal du naturligvis forberede dig til undervisningen ved bl.a. at læse pensum og andet læsemateriale. Det kan ofte være kompleks og tidskrævende litteratur, så du lærer at prioritere i pensum og arbejde bevidst med, hvordan du bedst tilegner dig og forstår ny viden.

At studere er fuldtidsbeskæftigelse, hvilket betyder, at det at være universitetsstuderende kræver en stor portion selvdisciplin. Der er ikke én studiestrategi, der fungerer for alle, og igennem dit studie prøver du dig frem og finder de metoder, der virker bedst for dig. 

På Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign er du en del af et mindre undervisningshold, så du kan altid afklare læse- og undervisningsmaterialer med dine undervisere, og du har rig mulighed for at spørge ind i løbet af undervisningen.

Undervisningsformen er forelæsninger, holdundervisning, seminar- og casearbejde, opgaveløsning, gruppearbejde, workshop og diskussioner. I din undervisning kommer du til at samarbejde med private virksomheder og offentlige organisationer, og på den måde, kommer du tættere på arbejdslivet og lærer om, hvordan din uddannelse og faglighed kan bruges på arbejdsmarkedet.

Fra elev til studerende

At komme på universitetet er noget andet end det, du er vant til fra gymnasiet. Du kan måske også være i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige for dig. Måske er du den første akademiker i familien, og det kan være svært for dig at gennemskue, hvordan man er studerende. Vi tager den tvivl alvorligt og forsøger at give svar på nogle af de tanker, du måske gør dig. For det er faktisk fedt at være studerende – du arbejder selvstændigt, og du planlægger selv, hvordan du vil prioritere.

Studiegrupper

Når du begynder på studiet, sørger vi for, at du kommer i en studiegruppe, så du kan diskutere læsestoffet og opgaverne med dine medstuderende, dele erfaringer og give hinanden gode råd og inspiration. Vi mener det er en god måde at komme i gang med universitetsstudierne på. Alt er nyt, og så er det godt også at have et socialt fundament, så du ikke kommer til at stå alene.

Det sociale studieliv

Særligt for uddannelsen

På Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign bliver du en del af et mindre hold af studerende, og det skaber helt særlige muligheder for at lære hinanden at kende. Du vil også hurtigt lære dine undervisere at kende, og dine undervisere vil lære dig at kende – og det er bestemt ikke på alle studier, at underviserne kan navnene på alle de studerende, men det kan de på Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign. Du vil også komme i tæt kontakt med studerende på bacheloruddannelserne Bibliotekskundskab og videnskommunikation og International virksomhedskommunikation, idet I har forskellige samlæste fag.
 
Foreninger og socialt samvær

Universitetet og dets studenterforeninger byder på adskillige muligheder for socialt engagement og fritidsaktiviteter ved siden af dit studium. Som studerende i SNIKS-studienævnet kan du deltage i en række studieunderstøttende arrangementer i Studiecaféen SNIKS, der styrker dine faglige, tekniske og kommunikative kompetencer. Studiecaféen SNIKS er for alle studerende på it- og kommunikationsuddannelserne på SDU i Kolding, så her kan du også møde andre studerende, der har de samme interesser.

Der er også mulighed for fredagshygge i Café Ubåden på campus Kolding, som er drevet frivilligt af studerende, og byder dig på en hyggelig atmosfære, hvor du har mulighed for både at spille kort, brætspil, bordfodbold, drikke en øl eller sodavand eller feste.

Café Ubåden er en del af SRK (Studerendes Råd Kolding), der står for en række initiativer, der styrker campuslivet, ligesom de repræsenterer de studerendes interesser på campus. SRK stiller med to repræsentanter i Campusrådet, der arbejder med såvel studiemiljø som det sociale liv på campus. Foruden de studenterorganisatoriske opgaver arrangerer SRK fire store fester om året. Planlægning og afvikling af disse fester står festudvalget for – et festudvalg, der ligeledes drives af frivillige, og som du også har mulighed for at blive en del af.

Campus Kolding

SDU Kolding er et af SDU's fem regionale campusser, og med sin placering i hjertet af Kolding ligger det centralt i Trekantområdet og tæt ved både motorvejen og banegården.
Universitetet tiltrækker både studerende og forskere fra hele verden til et internationalt og tværfagligt miljø, der samarbejder tæt med iværksættere og erhvervsorganisationer om at udvikle og innovere samfundet.

Omkring 2.600 studerende og 170 medarbejdere har deres gang i den markante, trekantede bygning. Indretningen i bygningen sikrer et inspirerende og motiverende studie- og læringsmiljø, og de omkringliggende grønne områder indbyder til socialt samvær.
Forskernes og undervisernes døre er altid åbne. Det betyder, at du som studerende har let adgang til at få svar på de faglige spørgsmål, der måtte opstå undervejs i dit studieforløb, enten gennem personlig henvendelse, på telefonen eller via e-mail.

Som studerende på Campus Kolding bliver du en del af en mindre campus, hvilket er ganske unikt for universitetscampusser. Det betyder, at der i løbet af din studietid vil være en lang række arrangementer på tværs af de forskellige studier. Bevæger du dig rundt på campus, vil du næsten med garanti møde nogen, du kender, eller måske en underviser.

Faciliteter
Udover selve campus, der er åbent for dig som studerende 24/7, kan du fx dyrke sport i SDU Sport, bl.a. fodbold og håndbold, hvor de studerende selv står for at arrangere aktiviteterne.  

Kolding tilbyder et spændende innovationsmiljø i nær forbindelse med campusområdet. Har du en iværksætter i maven, eller arbejder du med noget du gerne vil have lavet en prototype af, så besøg Pakhuset ved havnen. Her er der hjælp at hente, både til det kreative og forretningsudviklingen.
 
Se eksempel på skema

Her kan du se, hvordan skemaet ser ud for de studerende, der går på uddannelsen.

Klik her