Skip to main content

Introduktion til uddannelsen 

Fakta om uddannelsen i HA - Sports- og eventmanagement

Få brede erhvervskompetencer med fokus på branchen for sport og events 

En bacheloruddannelse i Erhvervsøkonomi, HA har et bredt indhold af erhvervsøkonomi - bl.a. marketing, regnskab, finansiering, IT, planlægning og organisationsteori. Det giver dig alsidige erhvervskompetencer, som kan bruges i både private og offentlige virksomheder og inden for en bred vifte af brancher. En erhvervsøkonomisk bacheloruddannelse fra SDU gør dig i stand til at bestride jobs inden for stort set alle virksomhedens administrative funktioner.

Med tilvalg af linjen "Sports- og eventmanagement" får du viden om en branche med særlige kendetegn. Du lærer f.eks., hvordan man markedsfører en professionel sportsklub overfor både sponsorer, fans og tilskuere, hvordan man samarbejder med andre aktører for at skabe en god festival samt hvordan events bidrager til økonomien i regionalsamfundet. Disse opgaver er hver især komplekse og kræver særlige kompetencer, som du vil tilegne dig i løbet af uddannelsen.

Da branchen er i stor vækst, giver uddannelsen i Sports- og eventmanagement ligeledes fremragende karriereperspektiver, som  f.eks. marketingansvarlig, sponsoransvarlig eller økonomichef i både sportsklubber og kulturinstitutioner eller som idræts- eller eventkoordinator i kommunerne. 


Derfor skal du læse HA - Sports- og eventmanagement

Der er flere gode grunde til at tage en bacheloruddannelse i HA - Sports- og eventmanagement:

  • Du uddanner dig inden for en branche, som er i vækst, og hvor efterspørgslen på arbejdskraft med særlig branchekendskab er stor.
  • Du opnår særlige kompetencer inden for de vigtigste erhvervsøkonomiske områder, f.eks. marketing, HR, regnskab og IT, og lærer, hvordan de bør anvendes i sports- og eventbranchen.
  • Du lærer at forstå, planlægge og løse udfordringer, som virksomheder og organisationer står overfor i en fremtid præget af en stigende grad af kommercialisering og digitalisering.
  • I løbet af studiet får du mulighed for at anvende teoretisk viden i praksis, f.eks. mellem casearbejde eller praktikophold.

Læs mere om dine karrieremuligheder med denne uddannelse. 

 

Læs om uddannelsens opbygning, adgangskrav og om, hvordan du foretager det rigtige studievalg.
Erhvervsøkonomi, HA - Esbjerg

Download brochuren

Studerende fortæller

"Igennem uddannelsen har der været fokus på sports- og eventsektoren, som er en sektor i vækst, der udvikler sig hele tiden. Uddannelsen har givet mig en god forståelse for, hvordan man skal planlægge og afholde events. Selvom jeg har haft Sports- & eventmanagement som linjefokus, har jeg stadig min almindelige HA-uddannelse..." (Bo, studerende)

læs mere