Skip to main content

Introduktion til uddannelsen 

Fakta om uddannelsen i HA - Entreprenørskab og Innovation

Start din egen virksomhed, få kobling mellem teori og praksis under studiet og lær mere om innovation og salg 

En bacheloruddannelse i Erhvervsøkonomi, HA har et bredt indhold af erhvervsøkonomi bl.a. marketing, regnskab, finansiering, IT, planlægning og organisationsteori. Det giver dig alsidige erhvervskompetencer, som kan bruges i både private og offentlige virksomheder og inden for en bred vifte af brancher. En erhvervsøkonomisk bacheloruddannelse fra SDU gør dig i stand til at bestride jobs inden for stort set alle virksomhedens administrative funktioner.

Linjen ”Entreprenørskab og Innovation” har særligt fokus på din muilighed for at starte din egen virksomhed. Som noget unikt for linjen skal du fra 2. semester arbejde med opstarten af din egen virksomhed.  Alternativt skal du finde en værtsvirksomhed som du er tilknyttet resten af uddannelsen.
Uanset om du vælger at starte egen virksomhed eller blive tilknyttet en eksisterende virksomhed gælder det, at du bruger uddannelsens linjefag til at arbejde med helt konkrete problemstillinger.

På den måde får du mulighed for at stikke fingrene helt ned i den erhvervsøkonomiske virkelighed og afprøve teorierne i praksis, allerede mens du læser. Derved har du som færdiguddannet bachelor både praktisk erfaring på dit cv og et aktivt professionelt netværk.

Linjefagene på Entreprenørskab og innovation har fokus på den innovative del af forretningsudviklingen, og du vil lære om forret-ningsideer, hvordan virksomheder udvikler nye produkter eller ydelser og hvordan du sikrer vækst gennem salg. Alt sammen lærer du enten ved at arbejde med din egen virksomhed eller i dit samarbejde med din værtsvirksomhed så det hele bliver prøvet af i praksis allerede mens du læser uddannelsen

Derfor skal du læse HA -Entreprenørskab og Innovation:

Der er flere gode grunde til at læse den erhvervsøkonomiske bacheloruddannelse HA – Entreprenørskab og Innovation: 

  • Du uddanner dig bredt inden for erhvervsøkonomi.
  • Du har mulighed for at arbejde med opstart af din egen virksomhed eller alternativt at blive tilknyttet en værtsvirksomhed. Det giver dig indsigt i branchen og gode karrieremuligheder. 
  • Du opnår særlig kompetence til at fungere i vækst- og udviklingsorienterede virksomheder.
  • Du kan igangsætte og gennemføre forretningsmæssige fornyelses- og forandringsprocesser.
  • Der vil være fokus på udvikling af dine personlige-, karriere – og netværkskompetencer allerede under dit studie, så du er klar til arbejdsmarkedet.
  • Du vil have din gang på et nyt og innovativt campus i midten af Kolding med fede studiefaciliteter, en tæt kontakt mellem studerende og undervisere samt et tæt samarbejde med det lokale og regionale erhvervsliv.

Læs mere  om dine karrieremuligheder med denne uddannelse.

 

Læs om uddannelsens opbygning, adgangskrav og om, hvordan du foretager det rigtige studievalg.

Mød Roald som slog igennem i Løvens Hule

Roald er studerende på Entreprenørskab og Innovation, og så er han ejer af den bæredygtige smykkevirksomhed DIBB Design. Forretningsforståelse og pitch-træning fik Roald og hans virksomhed direkte i ’Løvens Hule’, hvor han hentede en investering fra to af løverne.

Læs Roalds succeshistorie

Erhvervsøkonomi, HA - Kolding

Download brochuren

Studerende fortæller

"Jeg har valgt linjen HA - Entreprenørskab og Innovation, fordi jeg godt kan lide kombinationen med det teoretiske og praktiske. Jeg synes det er fedt at få lov til at prøve tingene af, allerede mens jeg læser og opbygge erhvervserfaring, der gør, at jeg er bedre stillet efter uddannelsen." (Laura, studerende)

Læs mere

Sidst opdateret: 14.04.2021