Skip to main content

Udviklingsingeniør i energivirksomhed

  • Denne uddannelse kan læses i Sønderborg
  • Denne uddannelse foregår på engelsk

Thor Thau er elektroingeniør og arbejder hos Electrocom, hvor han står for softwareudvikling af specialiserede løsninger inden for Electrocoms tre kerneområder; Bygningsautomatik, Energiregistrering og Energi Management. Virksomheden producerer bl.a. elektronik til opsamling af energi-data i i offentlige -og erhvervsbygninger.

Som noget nyt har jeg også udviklet en Datalogger, der kan opsamle informationer som varmeforbrug, temperatur, fugtighed mv. fra energimålerne. Dataloggeren melder så den opsamlede data ind til et webbaseret system, så vi kan kontrollere det centralt,” fortæller Thor, der har været ansat hos Electrocom i 3,5 år.

Loggen bliver typisk solgt til virksomheder, der tilbyder energiløsninger til kommuner og andre, herunder flere landsdækkende butikskæder og større virksomheder.

Næste generation af produkter
En af Thors opgaver er at udvikle nye features til produkterne, hvis en kunde efterspørger det.

”Lige nu er jeg i gang med at lave en funktion for fjernopdatering af Dataloggeren, så vi kan opdatere uden at skulle ud til kunden. Rent teknisk arbejder jeg med det, der hedder ’embedded C’ på en micro-controller – noget, vi lærte en masse om på studiet, især i det praktiske projektarbejde. Den viden bruger jeg dagligt,” siger Thor, der har læst på datateknologi-retningen.

Produkter, der gør en forskel
Han både laver løsningerne og installerer dem:

”Jeg har netop været hos Ikea for at sætte et af vores produkter op. Her fungerede jeg som konsulent for den virksomhed, der har solgt den samlede løsning. Det er fedt at komme ud og se, at mit eget produkt køre og betyde noget: Det er ikke bare et skrivebordsprojekt,” siger han og fortsætter:

”Det bedste ved jobbet er at udvikle noget, hvor man er med fra starten og til, at produktet bliver solgt og kommer ud at køre. Mit produkt bliver brugt. Det giver en følelse af at have opnået noget.”