Studie- og praktikophold

Studerende på Designkultur og økonomi har mulighed for at foretage enten et studieophold eller et praktikophold i udlandet – eller begge dele – under deres uddannelse. Naturligvis er det frivilligt, om du også gerne vil til udlandet eller i praktik. Men det kan vise sig som en god investering, da viden er international og grænseløs, og desuden vægter arbejdsgiverne arbejde og studier i udlandet som en mere og mere vigtig kvalifikation.

Studieophold

Normalt vil du først efter andet studieår have tilstrækkelig viden til at få fuldt udbytte af de faglige og sproglige udfordringer, du vil møde. De fleste vælger at tage ud i verden i slutningen af bacheloruddannelsen eller i begyndelsen af kandidatuddannelsen.

Syddansk Universitet arbejder sammen med universiteter rundt omkring i verden. Flere studerende har været på ophold i bl.a. Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Spanien, Australien, Canada, USA og Sydamerika.

Udlandsophold er populære, og det er derfor en rigtig god idé, hvis du forbereder dig tidligt og målrettet.

Oplysninger om udlandsophold fås ved henvendelse til SDU International og på uddannelsens sekretariat.

Praktikophold

Et praktikophold ligger som regel lidt senere i studiet end studieophold, fordi det er nødvendigt for dig at have en vis faglig ballast for at kunne varetage en praktikstilling.

Nogle studerende vælger at tage et praktikophold i udlandet. Du kan arbejde i en virksomhed, på en ambassade eller et konsulat. Stillingerne er næsten alle ulønnede, men du kan tage din SU med til udlandet og desuden søge legater. Praktikophold varer typisk 6-12 måneder. Det kræver dog nogle forberedelser. Et praktikophold kaldes et projektorienteret forløb, som tages i stedet for et eller to valgfag.

Du skal selv sørge for at søge og skaffe dig en praktikplads.