Skip to main content

Line Falcke

En tekstforfatters bekendelse
- Hvis du er fuldstændig skarp på, hvad du vil med dit uddannelsesforløb og i din videre karriere og har den målsætning på plads, I sikkert får tudet ørerne fulde om, er den her bekendelse ikke til dig. Sorry… Da jeg satte mine ben på Danskstudiet i år 2000 var det nemlig med en fuldstændig tom bagage! Jeg havde ingen idé om, hvad jeg skulle ende ud med at skrive på mit CV. Jeg vidste bare, at jeg IKKE skulle være gymnasielærer! Jeg var drevet af interesse – ikke af karrieremæssige mål.

Hvad laver jeg så i dag? Well.., efter ansættelser i det offentlige og private sprang jeg i 2012 ud som selvstændig uden at have læst noget som helst om iværksætteri. Til gengæld har jeg set rigtig mange tage springet, da jeg i min første stilling som Projektkoordinator og Webredaktør, var med til at etablere Stjerneskibet - Odenses dynamiske kontor- og vækstfællesskab for innovative iværksættere. Livet som iværksætter var derfor ikke helt fremmed.

Kort fortalt hjælper jeg med at optimere og udvikle virksomheders online og offline kommunikation med udgangspunkt i deres kundegruppers konkrete behov, så virksomhederne ender ud med at kommunikere på kundernes præmisser frem for deres egne. I optimeringen af den digitale kommunikation er brugervenlighed (Usability), indsigt i brugeradfærd (User Experience), Content Marketing og søgemaskineoptimering (SEO) vigtige redskaber og nøgleord. – Og jo, det fortæller jeg meget mere om på mit website.

Hvad har jeg taget med mig fra mit studium? Det allervæsentligste jeg har med – og som jeg konstant bruger i mit arbejde – er den evne, du opbygger, til at favne store mængder materialer og udplukke essensen. Evne til at sætte dig ind i vidt forskellige virksomheder og videreformidle det spiselige budskab.  God kommunikation er kun god kommunikation, hvis din målgruppe forstår dit budskab og finder det relevant. Så simpelt er det bare.

En anden super væsentlig ting, jeg for alvor blev tvunget til at bruge og udvikle på, kommer fra Anna Vibeke Lindøs lektioner i Sprog og kommunikation. Fordi jeg ikke kunne se det meningsfulde i at sidde i timevis og analysere på udskrifter af samtaler og måden at bruge sproget på, udfordrede Anna Vibeke mig for alvor på min kreativitet: ”Så kan du jo analysere billedsprog”, sagde hun og såede på én gang kimen til mit sidefag og speciale.

Det kreative og udfordrende i at afvige fra normen ved at anvende dialektiske sprogteorier i arbejdet med det visuelle sprog – med filmmediet – har skubbet til min kreativitet. At anderledes tænkemåder rent faktisk afføder et produkt, andre kan bruge i deres arbejde, er blevet omdrejningspunktet for mit virke.