Introduktion til uddannelsen

Interesserer du dig for erhvervsøkonomi og erhvervssprog? Vil du arbejde i internationale virksomheder eller organisationer, hvor opgaverne krydser både nationale og sproglige grænser?


Bacheloruddannelsen er for dig, der ønsker at kombinere erhvervsøkonomi med erhvervssprog og samtidig ønsker at gøre det i et internationalt studiemiljø, hvor du læser sammen med hovedsageligt tyske medstuderende.


Grænseoverskridende studium


Bacheloruddannelsen er udviklet i samarbejde med Europa-Universität Flensburg, og du deltager i forelæsninger både på SDU's campus Alsion, Søndebrorg og på Europa-Universität Flensburgs Campus i Flensborg.


På studiet har alle studerende to sprog. Hvis du har dansk som udgangssprog, bliver du undervist i tysk - og du undervises i dansk, hvis du har tysk som udgangssprog. Alle studerende undervises derudover i engelsk. Du vil få både danske og tyske undervisere.


Hvis du bosætter dig i Flensborg - en uomtvistelig fordel ved at studere tysk i grænseregionen! - lettes dit grænseoverskridende studieliv af en shuttlebus fra Flensborg til Sønderborg og retur på de dage hvor der er undervisning på SDU.


Særlige omstændigheder ved det grænseoverskridende studium

Shuttlebussen finansieres primært af SDU og Europa-Universität Flensburg, men også via et mindre bidrag fra de studerendes egenbetaling. Studerende bosiddende i Sønderborg har ingen shuttlebus, men kører fx via rejsekort fra Sønderborg til Flensborg, på de dage, hvor undervisningern er placeret i Flensborg.


Alle studerende bliver indskrevet ved både SDU og Europa-Universität Flensburg (EUF). Her skal du være opmærksom på, at EUF opkræver et semestergebyr fra alle studerende. Gebyret dækker bl.a. gratis offentlig bustransport i Flensborg samt tog- og bustransport i Slesvig-Holsten og Hamborg.


Alsidig uddannelse


Sammen med de erhvervs- og samfundsøkonomiske fag får du en grundlæggende viden om sprogene, kommunikation, informationsteknologi og erhvervsretlige forhold.


Uddannelsen sætter dig i stand til at analysere, vurdere og løse opgaver i forbindelse med virksomheders nationale og internationale aktiviteter samt de kommunikations- og formidlingsopgaver, der opstår i tilknytning hertil.


Disse kompetencer opnår du bl.a. gennem uddannelsens undervisning i økonomi og samfundsforhold. Du får en høj sprogfærdighed inden for dine fremmedsprog samtidig med, at du også lærer nogle generelle redskaber til at forstå og beherske de faktorer, der er vigtige, når man skal kommunikere med mennesker fra andre lande og kulturer.


Når du er færdig, får du både en dansk BSc-grad og en tysk BA-grad (dobbeltdiplom).


Din egen profil


Med den 3-årige bacheloruddannelse i international erhvervsøkonomi med fremmedsprog kan du vælge at søge ud på arbejdsmarkedet eller læse videre. Det kan du enten gøre på vores overbygningsuddannelse cand. merc.int. eller på en helt anden kandidatoverbygning og skabe din egen profil.


NB: På www.optagelse.dk står angivet: ”BA int. i Sønderborg”, men dermed menes dette studium, som finder sted i både Sønderborg og Flensborg. Optagelsesområdenummer 19220.