Karriere

Alle steder, hvor der er behov for håndtering, systematisering og organisering af store mængder information og viden, vidensformidling, begrebsafklaring, brugerfacilitering, afvikling af projekter i samarbejde med eksterne aktører, overvågning af bestemte fagområder, omverdensanalyser, brugerservicering og –vejledning vil der være jobmuligheder for en BA’er i Biblioteksvidenskab og videnskommunikation.


Uddannelsen åbner for et væld af karrieremuligheder. Du vil blandt mange andre muligheder kunne fortsætte din karriere som:  • Informationsspecialist

  • Vidensformidler

  • Projektleder

  • Analysemedarbejder

  • Webmedarbejder

  • Kulturkonsulent

  • Læringskonsulent

  • Brugervejleder – både personligt og webbaseret

  • Fagspecialist

  • Bibliotekar


Som en nyere tendens er mange bibliotekaruddannede begyndt at finde arbejde i medicinalindustrien, hvor de holder styr på eksempelvis patenter, licenser og indholdsfortegnelser.


Herudover er der ansatte i advokatfirmaer, der typisk sidder i juridiske biblioteker samt i it-branchen, finanssektoren og ingeniørbranchen. De biblioteksuddannede vinder generelt set indpas på flere og flere arbejdsområder.


Hvis du vil se mere om, hvilke muligheder for kombinationer du får med denne uddannelse, kan du gå ind på DIVA og sætte Bibliotekskundskab og videnskommunikation som bacheloruddannelse. Så kommer de forskellige muligheder frem.


Hør hvad arbejdsgiverne sigerPå arbejdsmarkedet står aftagere parat, som gerne vil ansætte uddannede i Bibliotekskundskab og videnskommunikation:


”En pædagogisk vinkel er oplagt i en virksomhed som vores, hvor vi arbejder med pædagogiske it-produkter, ligesom formidling gennem forskellige medier er meget vigtig i virksomheden. For os ville en rigtig god kombination med bacheloruddannelsen i bibliotekskundskab og videnskommunikation derfor være en kandidatoverbygning enten inden for medievidenskab eller pædagogik.” Torben Worm, vicedir. udviklingsafd., Mikroværkstedet.


”Det at vi i så høj grad skal lave markedsføring og besidde pædagogiske kompetencer er nyt og kræver andre kompetencer på bibliotekerne. Vi skal ligeledes i langt højere grad have fokus på udvikling af digitale ydelser, ligesom udvikling af læreforløb er meget vigtigt – her vil medarbejdere med den nye uddannelse være meget eftertragtede.” Jørgen Bartholdy, bibliotekschef, Skanderborg Kommune.


”Vi har brug for medarbejdere, der er stærke inden for kommunikation – kommunikation er uhyre vigtigt. Ligesom vi har brug for medarbejdere, der kan komme ud i lyset og interagere med folk – både fysisk og på nettet.” Morten Fogh, bibliotekschef, Herning Kommune.