Skip to main content

Studerende fortæller - Tesfaye

Mit navn er Tesfaye, og jeg læser på adgangskurset til ingeniøruddannelserne på Syddansk Universitet i Sønderborg.

Jeg har valgt at tage adgangskursus, fordi jeg drømmer om at blive mekatronikingeniør. Jeg er oprindeligt uddannet mekaniker, og adgangskurset er så indgangen til, at jeg kan bygge ovenpå den uddannelse og virkeliggøre min drøm om at arbejde med maskiner på en lidt anden måde.

Inden jeg begyndte her på universitetet, arbejdede jeg hos Danfoss, hvor jeg beskæftigede mig med både mekanik og elektronik. Det fangede hurtigt min interesse, og derfor vil jeg nu gerne kunne arbejde med mekatronikken.

Mit adgangskursus tager et år, og derefter kan jeg så søge ind på ingeniøruddannelsen. Men allerede nu har vi jo fået en forsmag på, hvordan det bliver. For vi arbejder for eksempel også i grupper, og det, synes jeg, er rigtigt godt. Jeg får meget mere ud af tingene, når jeg arbejder sammen med en eller flere, end hvis jeg skal udføre opgaven selv. Så jeg glæder mig til for alvor at komme i gang med projekterne på mechatronics-uddannelsen.

Min forhåbning er så, at jeg kan afslutte min uddannelse med et godt resultat og komme til at arbejde som mekatronikingeniør. Men der er så mange muligheder, så jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvad det specifikt skal være.

Tesfaye Eshete

Sidst opdateret: 03.02.2020