Skip to main content

Studerende fortæller - René

Rene Lund var næsten færdig som motorcykelmekaniker, da en ulykke satte en stopper for det fysisk tunge arbejde. Han måtte se sig om efter en ny karrierevej, og da han hørte om diplomingeniør i Mechatronics, var han ikke i tvivl:

- Lige siden jeg var lille, har jeg skilt mekaniske ting ad og undersøgt, om jeg kunne gøre det bedre. Derfor vil jeg gerne læse videre til ingeniør. Især kombinationen af mekanik og elektronik virker spændende, fordi jeg kender lidt til begge dele, siger han.

Oplagt vej til drøm
- Adgangskurset er en hurtig vej til at komme ind på ingeniørstudiet. Jeg kunne ikke forestille mig at sidde tre år på skolebænken, men 10 måneder er til at overse. Og på ingeniøruddannelsen arbejder man også med mere praktiske udfordringer, siger Rene.

Han understreger, at Adgangskursus ikke er en let vej: - Det går stærkt. Vi lærer meget nyt på kort tid og har mange lektier for.

Rene bruger en del hverdagsaftener på opgaver, da han kun ser sin kæreste i weekenderne. Han har dog også tid til at lufte motorcyklen og dyrke lidt styrketræning.

Hjælper hinanden
- I klassen har vi det godt sammen. Hvis du fx har et spørgsmål til en opgave, går der kun 2 sekunder før, der står en flok rundt om dig, som alle parate til at hjælpe. Jeg synes, det er fedt, at vi støtter hinanden, siger Rene, der er blandt de yngste i klassen.

Opfinder i maven
- Jeg kunne godt tænke mig selv at opfinde produkter, men det kræver selvfølgelig den rigtige ide. Allerede som 10-årig udviklede jeg fx forskellige musefælder. Med en ingeniøruddannelse kan jeg hurtigt beregne om mine ideer holder rent teknisk.

Sidst opdateret: 03.02.2020