Skip to main content

Studenterspot - Kathrine

- Jeg har valgt at læse på adgangskursus til ingeniøruddannelserne her i Odense, fordi jeg i sin tid valgte at læse den sproglige linje i gymnasiet. Det skulle jeg, set i bagklogskabens lys, ikke have gjort. Men så er det jo godt, at jeg nu kan tage et kursus, som gør, at jeg kan søge ind på en af ingeniøruddannelserne.

Adgangskurset er et fedt tilbud til folk, der eksempelvis, som jeg, har en sproglig studentereksamen eller en studentereksamen fra handelsgymnasiet. Det henvender sig også til folk, der har en håndværksmæssig baggrund, og som så også mangler de fag på gymnasialt niveau, som kræves, når man skal læse til ingeniør.

Jeg går selv på det, der hedder supplering, for jeg skal bare have nogle enkelte fag. Så for mig kommer kurset til at tage et år. Men afhængigt af hvilken baggrund man har, kan det tage alt fra et halvt til halvandet år.

De fag, som jeg får supplering i, er matematik, fysik og kemi. Og når jeg så har bestået dem, håber jeg på at kunne starte på den nye uddannelse herude, som hedder Global Management and Manufacturing.

Kathrine Havelund

Sidst opdateret: 17.08.2021