Skip to main content

Studerende fortæller - Jon

- Jeg har altid gerne ville være ingeniør, men blev hængende i tømrerjobbet på grund af lønnen. Men for et års tid siden fik jeg konstateret en tennisalbue og kunne ikke fortsætte med det fysiske arbejde. Så derfor har jeg taget springet til Adgangskurset og fortsætter på en ingeniøruddannelse efter sommerferien, siger Jon.

Omstilling og indstilling
Jon oplever Adgangskurset som både spændende, udfordrende og tidskrævende:
- Det er hårdt. Særligt fordi jeg tager uddannelsen på ét år, er der nok at se til. Jeg kan godt følge med, men al min tid går med undervisning, forberedelse og selvfølgelig min kone og to børn.

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har valgt rigtigt! Undervisningen er spændende. Det kræver bare en omstilling pga. den store arbejdsmængde, siger han.

Viden og faglige udfordringer
Jon kan godt lide undervisningsformen, hvor de studerende ofte arbejder i grupper. Her kan de supplere hinanden og fx løse opgaver sammen.
- Især nyder jeg de nye udfordringer. Det er inspirerende at løse opgave, som jeg ikke er vant til. Og så er det sjovt at bruge hovedet i stedet for hammeren, siger han og fortsætter:

- Det er fedt at få udvidet horisonten fx i forbindelse med danskundervisningen. Her er en masse viden, der er ny for mig.

Lederstilling i fremtiden
Jon går efter et job med mere indflydelse: - Ingeniøruddannelsen giver mig mulighed for et job, hvor jeg kan være med til at lede og træffe beslutninger. Jeg har en mellemlederuddannelse fra forsvaret, og vil gerne arbejde med dette område.

Sidst opdateret: 26.02.2018