Skip to main content
Forside

Philippe Parreno udsmykker Koblingszonen

Philippe Parrenos værk understreger både sammenhængen og overgangen mellem de to institutioner ved at skabe et rum, der forandrer sig over tid, og dermed altid skaber en ny oplevelse af stedet.

Philippe Parreno-scene

Værket er elegant integreret med diskrete men effektfulde virkemidler som lyselementer og bevægelige lofts- og vægelementer. Værket vil også have en dimension af lyd. Genkendelige lyde fra det udendørs område omkring Koblingszonen såsom fuglefløjt eller lyde fra Killerup Rende vil skabe en ny relation mellem ude og inde.

Skiftende koreografier af elementer giver brugerne nye oplevelser af rummet. Intentionen er at skabe en oplevelse af at noget genkendeligt har forandret sig, for derved at rykke ved brugernes opfattelse af, hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasi. 

Værkets samlede udtryk er et signaturværk for Philippe Parreno, og det bliver første gang, at han skaber en permanent installation i Danmark.

Om kunstneren Philippe Parreno

Philippe Parreno er født i 1964 i Algeriet.

Parreno har siden begyndelsen af 1990erne været en meget efterspurgt og anerkendt kunstner med værker indkøbt af bl.a. MoMA og Guggenheim, New York, og Tate Modern, London.

I 2013 blev Parreno den første kunstner til at udsmykke samtlige 22.000 m2 af Palais de Tokyo i Paris, hvor han fik carte blanche til at overtage museet.

Sidst opdateret: 20.07.2022