Skip to main content

Kontorelev på Syddansk Universitet

Syddansk Universitet uddanner kontorelever med speciale i offentlig administration (Odense) og Administration (Kolding og Esbjerg). I 2020 blev Syddansk Universitet kåret til årets fynske læreplads indenfor offentlig administration. Vil du med på holdet? Vi ansætter som udgangspunkt 5 elever hvert år med opstart i august.

Som kontorelev bliver du en del af en stor international organisation, som er i konstant udvikling. I løbet af de to år kommer du til at arbejde i forskellige afdelinger. Her får lov til at stifte bekendtskab med mange opgaver, hvor du både skal arbejde selvstændigt men også i samarbejde med din oplæringsansvarlige. Dette giver et godt og sammenhængende billede af organisationen og en bred kontaktflade.

Opgaver
Du bliver stillet overfor en bred vifte af arbejdsopgaver, og du kommer til at arbejde i flere forskellige afdelinger. De afdelinger hvor vi har elever er bl.a.:

  • Personalekontoret
  • Lønkontoret
  • Rejser
  • På fakulteter og institutter

Elevklubben
Du bliver en del af elevklubben, som er for alle kontor- og økonomielever på Syddansk Universitet. Elevklubben er et frit forum for elever med mulighed for sparring og styrkelse af sammenhold mellem elever i de forskellige byer. I elevklubben kan der snakkes om alt, både arbejdsrelateret samt privat, og man kan her være fuldstændig ærlig, da der er tavshedspligt. Elevklubben afholder ca. 4 elevmøder om året, hvor alle eleverne mødes på et af campusserne. Her er der mulighed for at arrangere nogle faglige indslag, såsom rundtur i anatomi, ved dyrestalden mm.

Skole, fagprøve og Bruxelles-tur
Din elevtid veksler mellem skoleophold og praktik på Syddansk Universitet.  På 3. skoleophold er vores elever på studietur til Bruxelles, hvor der stiftes bekendtskab med en lang række EU-instanser. Skoleforløbet afsluttes med en skriftlig fagprøve og mundtlig eksamen.

Hvad siger vores tidligere og nuværende elever?

Mette Ehrenreich, Odense, 2. årselev (2022):

"Som kontorelev på SDU kommer man vidt omkring og oplever virksomheden helt indefra. Opgaverne er meget varierende og spændende, men vigtigst af alt er at kollegaerne vægter det at have elever meget højt og engagerer sig i høj grad i at give os den bedste uddannelse. Jeg elsker at være elev på SDU, da jeg får så mange kompetencer som jeg kan bruge i mit arbejdsliv fremadrettet, og samtidig får et stort netværk af kompetente kollegaer. Fagligheden på skolen og opgaverne i de forskellige afdelinger går hånd i hånd og jeg udvikler mig hele tiden. Jeg kan klart anbefale at blive kontorelev på SDU!"

Jane Thers Olsen, udlært i 2020:

Som elev på SDU har jeg været under oplæring i mange forskellige afdelinger. Dette har gjort, at jeg har udviklet mine faglige, men også personlige kompetencer. Fordi  at jeg har prøvet så mange forskellige arbejdsopgaver, har det givet mig et indblik i hvilken type arbejde jeg ser mig selv søge i fremtiden. SDU er en virkelig god arbejdsplads, og er især et rigtig godt sted at være elev. Der er plads til alle på SDU."

Læs vores indstilling til årets læreplads 2020

Læs den her

Adgangskrav

Du skal have bestået eller forventer at bestå en af følgende uddannelser: EUX, HHX, HTX, HF eller STX suppleret med eud-s eller HG, HGV eller HGS med adgang til kontoruddannelse med specialer. Er du fyldt 25 år, gælder de samme krav. Hvis du var fyldt 25 år, da du påbegyndte eud-s /eux, skal du have foretaget en realkompetencevurdering hos en erhvervsskole.

Ansøgning

Vi modtager gerne en ansøgning fra dig, når vi har slået en relevant elevstilling op. Alle elevstillinger slås op på vores hjemmeside og skal søges online.

Se ledige stillinger her

Kontakt

Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte Vibeke Vindahl Hermann, SDU HR på 6550 8942 eller på mail.

Send mail

Sidst opdateret: 21.03.2022