Skip to main content

C-programmering med LEGO

I denne workshop får deltagerne til opgave at bygge en robot i LEGO Mindstorms og programmere den i programmeringssproget C.

Robotten skal kunne finde og fjerne et antal farvede klodser, der er placeret tilfældigt på en bane. Robottens design skal desuden overholde et sæt af kravspecifikationer. 

Opgavens sværhedsgrad kan justeres efter elevernes niveau og den tid, der er til rådighed (fra 4 til 8 timer). Bliver eleverne færdige før tid med at kunne fjerne klodserne, kan opgaven udbygges mere flere udfordringer, fx:

  • At fjerne klodser i en bestemt rækkefølge efter klodsernes farve
  • At lave en matematisk baseret algoritme til at få en unik rækkefølge, som klodserne skal fjernes i (såsom en algoritme til at finde primtal).

Forudsætninger:

Deltagerne skal have nogen programmeringserfaring. Det er mindre væsentligt, hvilket programmeringssprog erfaringen stammer fra, da selve tankegangen er vigtigere end den konkrete syntaks. 

Målgruppe:

Elever fra STX eller HTX, helst fra en IT-studieretning eller med fag, der indeholder programmering. 

Læringsmål:

  • C-programmering og god programmeringsskik
  • Ingeniørens arbejdsmetode: Nedbrydning af en større, kompleks problemstilling i en række mindre, mere overskuelige problemer. Samarbejde om løsning af opgaven i et team.  

Praktiske detaljer:

Deltagerne får udleveret kasser med de nødvendige LEGO-dele såsom EV3-enhed, sensorer, motorer og byggeklodser. Desuden tilbydes bærbare computere med det nødvendige programmeringsmiljø RobotC installeret. Deltagerne behøver således ikke selv medbringe noget.

Pris: 
Hvis workshoppen afholdes hos jer, er det gratis indenfor Region Syddanmark; udenfor regionen opkræver vi som udgangspunkt godtgørelse af transportudgifter.
Hvis workshoppen afholdes hos os, dækker I selv egne transportudgifter.

Kontakt
For mere information kontakt os på tlf. 6550 7444 / brobygning@tek.sdu.dk

Tilbudstype Undervisningsforløb
Hvor SDU Odense eller dit gymnasium
Varighed 4-8 timer

Sidst opdateret: 03.08.2021