Skip to main content

TLC- og HPLC-analyser af chili

NB: Tilbuddet er nu fuldt booket for resten af 2021. Fra december 2021 vil det kunne bookes igen til afholdelse i februar-maj 2022.

Chili er et af verdens mest udbredte krydderier. Hverken det sydamerikanske eller det asiatiske køkken ville være det samme uden. Men chilier kan også bruges i smertebehandling og i peberspray.

Hvad er det i chilierne, der giver den stærke smag? Hvordan måler vi på det? Hvad sker der i kroppen, når vi spiser dem? Workshoppen indledes med et oplæg på ca. 60 min., der bl.a. kommer ind på disse emner. 

Derefter skal deltagerne selv udføre TLC- og HPLC-målinger af indholdsstofferne i forskellige chiliprodukter.

Hvis workshoppen afholdes på SDU, foretages målingerne i vores laboratorier. Hvis workshoppen afholdes på et gymnasium, kan vi om nødvendigt medbringe udstyret til at foretage TLC-målingerne. 

Læringsmål:

  • Biosyntese af naturstoffer
  • Smag
  • Kromatografisk analyse
  • Nerveledning og smerte

Pris:

Hvis workshoppen afholdes hos jer, er det gratis indenfor Region Syddanmark; udenfor regionen opkræver vi som udgangspunkt godtgørelse af transportudgifter.

Hvis workshoppen afholdes hos os, dækker I selv egne transportudgifter.

Mere information:
Kontakt os på tlf. 6550 7444 / brobygning@tek.sdu.dk for nærmere information.

Tilbudstype Undervisningsforløb
Hvor SDU Odense eller dit gymnasium
Varighed 3-4 timer

Sidst opdateret: 06.09.2021