Skip to main content

TLC- og GC-analyser af cannabis

NB: Tilbuddet er nu fuldt booket for resten af 2021. Fra december 2021 vil det kunne bookes igen til afholdelse i februar-maj 2022.

De fleste vil efterhånden via medierne have hørt om alle de gode ting, som cannabisplanten (eller Cannabis sativa L. som den rettelig hedder) kan bruges til. Den kan kurere kræft, hjælpe på Parkinsons sygdom og autisme, berolige din hund nytårsaften – kort sagt: Den er lidt af et mirakelmiddel!

Men hvad ved vi egentligt om planten? Hvad ved vi den virker på, og hvad tror vi den virker på? Hvordan danner planten alle sine indholdsstoffer? Og hvordan kan vi analysere på dem? Workshoppen indledes med et oplæg på ca. 1 time, der kommer omkring disse emner. 

Derefter skal deltagerne selv udføre TLC- og GC-målinger af indholdsstofferene i forskellige CBD-produkter.

Hvis workshoppen afholdes på SDU, foretages målingerne i vores laboratorier. Hvis workshoppen afholdes på et gymnasium, kan vi om nødvendigt medbringe udstyret til at foretage TLC-målingerne. 

Læringsmål:

  • Biosyntese af naturstoffer
  • Kromatografisk analyse
  • Krav til lægemidler
  • Lægemidler vs. naturmedicin

Pris

Hvis workshoppen afholdes hos jer, er det gratis indenfor Region Syddanmark; udenfor regionen opkræver vi som udgangspunkt godtgørelse af transportudgifter.
Hvis workshoppen afholdes hos os, dækker I selv egne transportudgifter.

Mere information:
Kontakt os på tlf. 6550 7444 / brobygning@tek.sdu.dk for nærmere information.

Tilbudstype Undervisningsforløb
Hvor SDU Odense eller dit gymnasium
Varighed 3-4 timer

Sidst opdateret: 06.09.2021