Skip to main content

Sensorer workshop (teori og praksis) eller oplæg

Formål

Formålet med denne workshop er at give eleverne et indblik i verdenen af sensorer, typiske sensorkonfigurationer og kredsløb, og derigennem give dem mulighed for at oversætte denne viden til praktisk erfaring, ved at samle et simpelt kredsløb til en termistor og udføre nogle enkle temperaturmålinger ved hjælp af designets opsætning.

Forudsætninger for workshoppen

Eleverne skal helst have grundlæggende viden om Ohms lov (bliver gennemgået kort), strøm- og spændingsmålinger, modstande og amplify (forstærker). Derudover skal de kunne benytte et multimeter, samt have kendskab til og kunne bruge Excel. 

Workshoppen kan foregå på engelsk, da flere af vores ingeniørstuderende er internationale studerende. Så kendskab til begreberne på engelsk, vil være en fordel.

Målgruppe

Målgruppen for denne workshop er gymnasieelever.  

Gruppernes størrelse afhænger af antallet af elever. Det medbragte udstyr til eksperimentet rækker til ca. 9 grupper (anbefalet gruppestørrelse er 3-4). Hvis i er flere, så kontakt os gerne, så vil vi se om vi kan finde en løsning. Derudover forventes det at gymnasiet selv har multimetre de kan stille til rådighed i forbindelse med foredraget/workshoppen.  

Varighed

Vi tilbyder workshoppen som en 3 eller 6 timers workshop. Derudover kan vi også tilbyde en sensor camp på 12 timer (2 dage), hvor der også er programmering med i forløbet.

Grundet Corona, vil vi også gerne tilbyde et 45-60 minutters foredrag om emnet, her indgår der dog ikke praktiske øvelser.

Praktiske informationer

Workshoppen kan foregå ude på gymnasiet eller på SDU i Sønderborg.

Hvis gymnasiet ligger uden for Region Syddanmark, opkræver vi som udgangspunkt godtgørelse for vores transportudgifter.
Afholdes workshoppen hos os, dækker I selv jeres egne transportudgifter. 

Yderligere informationer
Kontakt Engineeringsonderborg@tek.sdu.dk / 6550 1651 for nærmere information.Tilbudstype Undervisningsforløb
Hvor Dit gymnasium eller SDU Sønderborg
Varighed 3, 6 eller 12 timer

SDU Sønderborg

  • Alsion 2
  • Sønderborg - 6400
  • Telefon: +45 6550 1000

Sidst opdateret: 03.08.2021