Skip to main content
Møllerens Fond

Møllerens Fond giver lovende iværksættere et økonomisk boost

Iværksætterne bag TempSafe, Beyond Violet og SenseFence har modtaget midler fra Møllerens Fond. Pengene betyder, at de kan komme et skridt videre med deres virksomheder.

Af Stine Charlotte Saltofte Hansen, , 28-04-2020

Hvert halve år uddeler Møllerens Fond midler til lovende startups i SDU Entrepreneurship Labs.

I denne omgang modtager TempSafe, Beyond Violet og SenseFence en sum penge, som iværksætterne kan bruge til at gøre deres spirende virksomheder stærkere.

Hvad laver TempSafe, Beyond Violet og SenseFence?

· TempSafe udvikler et overtræk til rektaltermometre, der dækker både termometeret og den hånd, der anvendes til at måle temperaturen. Det nedsætter risikoen for infektioner.

· Beyond Violet udvikler en sensor, der gennem en alarm fortæller, hvornår du har opholdt dig længe nok i solen og skal søge skygge for at undgå større risiko for at få hudkræft.

· SenseFence vil sælge produkter og rådgivning i forbindelse med udvendig luftforurening. Iværksætterne vil blandt andet udvikle en partikelsensor til kontrol af udvendigt partikel-flow.

Det næste store skridt 

Søren E. Frandsen, chef for SDU RIO, er med til at udvælge, hvilke startups som skal modtage midler.

Han lægger vægt på ideernes kommercielle potentiale, på iværksætternes drive og engagement, og så vil han gerne se løsninger til nogle af de globale udfordringer, som bl.a. FN’s verdensmål er udtryk for.

- Vi har mange fantastisk dygtige og lovende iværksættere. Grunden til, at netop disse tre startups har fået midler denne gang, er, at de alle står foran det næste store skridt i udviklingen af deres virksomhed, siger Søren E. Frandsen.

- Det skulderklap og præmien er med til at gøre en stor forskel – og sådan skal det jo være.

Vi kan udvikle en prototype

Iværksætterne bag TempSafe vil bruge pengene til at udvikle en færdig prototype og få juridisk rådgivning i forbindelse med det salgsmateriale, de skal have lavet.

- Midlerne gør en kæmpe forskel for os. Havde vi ikke modtaget penge fra Møllerens Fond, skulle vi vælge mellem udviklingen af prototypen og den juridiske rådgivning, forklarer Kristian Egstrand Andersen, en af de fire stiftere af TempSafe.

- Det havde været et rigtig svært valg, da begge dele kan være bærende for salget af vores patent.

Der er ikke så mange, som støtter iværksættere i den tidlige opstart, men vi vil gerne give midler til dem med spændende ideer og en stærk vilje til at lykkes.

Jørgen Clausen, formand for Møllerens Fond

Pengene giver et selvtillidsboost

Khizar Saleem Javaid fra Beyond Violet bemærker, at hjælpen fra Møllerens Fond ikke kun betyder flere penge mellem hænderne, men de giver teamet et selvtillidsboost.

- Beløbet skal bruges hovedsageligt til videreudvikling af vores sensor, som indebærer forbedring af hardware, miljøvenlig pakning og videreudvikling af software, fortæller han.

Den nyeste startup blandt modtagerne er SenseFence. Patrick André Jensen er en af virksomhedens stiftere, og han fortæller, at pengene fra Møllerens Fond skal hjælpe dem igennem en af fire testfaser.

- Vi arbejder frem mod at teste produktet af på en potentiel kunde, forklarer han.

Fonden vil gerne støtte den tidlige opstart

Møllerens Fond uddeler midlerne, fordi man gerne vil skubbe til talenterne og give dem hjælp i rette tid.

- Der er ikke så mange, som støtter iværksættere i den tidlige opstart, men vi vil gerne give midler til dem med spændende ideer og en stærk vilje til at lykkes, forklarede formand for Møllerens Fond Jørgen Clausen, da fonden for to år siden startede med at uddele midlerne i samarbejde med SDU.

Møllerens Fond uddeler 300.000 kroner til iværksættere fra SDU Entrepreneurship Labs i en periode over tre år. Siden 2018 har i alt 12 startups modtaget midler fra den fynske fond.

Møllerens Fond

Møllerens Fond blev grundlagt i 1970 af Frank Petersen. Han var møller i Munke Mølle. Fonden støtter blandt andet samfundsgavnlige formål og unge under uddannelse i industrien.

Læs mere om den fynske fond

SDU Entrepreneurship Labs

Er du studerende, og har du lyst til at vide mere om, hvordan du starter din egen virksomhed? Kom og besøg os i SDU Entrepreneurship Labs. Vi har forretningsudviklere i alle campusbyer.

Læs mere om SDU Entrepreneurship Labs

Redaktionen afsluttet: 28.04.2020