Skip to main content

Podcast

 • 07.12.2020

  Episode 15. Det Aktuelle USA: Countdown 2020 takker af

  Dette er det sidste afsnit af Countdown 2020 og i dag skal vi snakke om hvad der er sket i USA i den seneste uges tid, og så tager vi samtidig et tilbageblik på denne podcast og på valgkampen. Og som en passende afrunding af Countdown 2020 har vi selvfølgelig inviteret vores to trofaste deltagere med: Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen, som til sidst i podcasten vil give deres litterære anbefalinger, hvis det er hårde pakker der skal ligge under juletræet.

 • 01.12.2020

  Episode 14. Den Historiske Baggrund: Det latinamerikanske samfund i USA

  I dette afsnit af Countdown 2020 dykker vi ned i en bestemt vælgerdemografi. Det latinamerikanske samfund består af flere forskellige grupperinger, og i denne explainer-episode har vi besøg af Anne Magnussen, lektor ved instituttet for historie ved Syddansk Universitet, som vil give os et indblik i denne komplekse etnicitet i USA.

 • 24.11.2020

  Episode 13. Det Aktuelle USA: Biden og demokraterne

  Countdown 2020 tager et opdateret kig på hvad Biden og hans hold foretager sig for tiden. Hvem har han valgt til sit overgangshold og til hans administration indtil videre. Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen gæster studiet og giver samtidig deres bud på, hvem der kunne komme med i den kommende Biden-administration.

 • 23.11.2020

  Episode 12. Det Aktuelle USA: Trump og republikanerne

  I dette afsnit af Countdown 2020 tager vi et kig på hvad Trump foretager sig for tiden, vi får en update på de legale kampe der føres omkring valget og vi får en snak om det republikanske parti. Vores gæster i studiet er Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen fra Centeret for Amerikanske Studier på SDU. Du kan stadig se efterårets webinarer på https://www.sdu.dk/da/usavalg

 • 14.11.2020

  Episode 11. Det aktuelle USA: Post-election episode

  Amerikanerne har stemt, og Joe Biden er udråbt til den næste præsident i USA. I dagens forlængede podcast spørger vi vores gæster, Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen, om valgets udfald. Vi kommer ind på vælger-demografi, anklager om valgsnyd og hvordan valget har påvirket magtbalancen i Kongressen. Hvis du har ris eller ros, eller spørgsmål til vores eksperter i studio, så send de til os på: valgpod2020@gmail.com

 • 01.11.2020

  Episode 10. Det aktuelle USA: Pre-Election Podcast

  Nu er valget her! Spændingen stiger med kun få dage tilbage. Amerikanerne stemmer tidligt som aldrig før, og det ligner en historisk stor valgdeltagelse. Lyt med når vores gæster Niels Bjerre Poulsen og Jørn Brøndal diskuterer mail-in voting, valgdeltagelse, og meget mere!

 • 27.10.2020

  Episode 9. Den historiske baggrund: Valg til Kongressen

  Niels Bjerre-Poulsen og Jørn Brøndal gennemgår Kongresvalg i det 21. århundrede, og tager et kig på hvilke kommende valg til Senatet der er værd at lægge mærke til d. 3 november. Til slut smider anekdote-mesteren Niels et par historier om tidligere Kongres-valg der er sjove og fornøjelige. Hvis du har ris eller ros, eller spørgsmål til vores eksperter i studiet, så send dem til os på: valgpod2020@gmail.com

 • 26.10.2020

  Episode 8. Det aktuelle USA: Den sidste præsidentdebat

  I denne podcast har vi besøg af Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen til en snak om den sidste præsidentdebat inden valget. Debatten foregik en del roligere end den første, men er det nok til at ændre på stemmerne i USA? Hvis du har ris eller ros, eller spørgsmål til vores eksperter i studiet, så send dem til os på: valgpod2020@gmail.com

 • 15.10.2020

  Episode 7. Q&A podcast: Opsamling på løst og fast omkring USA

  I denne podcast har vi indsamlet spørgsmål fra lytterne og får Jørn Brøndal til at svare på netop de ting du vil vide! Hvordan vælges folk til Kongressen? Hvordan vil resultatet af valget påvirke udenrigspolitikken? Hvordan passer Trump og Biden ind hos de religiøse vælgere? Dette og meget mere i denne podcast. Hvis du har ris eller ros, eller spørgsmål til vores eksperter i studiet, så send dem til os på: valgpod2020@gmail.com

 • 13.10.2020

  Episode 6. Det aktuelle USA: Vice-præsidentdebatten

  Onsdag nat blev der afholdt debat mellem vicepræsidentkandidaterne. Den forløb noget mere stille end præsident-debatten! Men der blev stadig diskuteret lystigt, peget fingre og undveget på spørgsmål. Lyt med når Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen gennemgår nattens debat. Hvis du har ris eller ros, eller spørgsmål til vores eksperter i studiet, så send dem til os på: valgpod2020@gmail.com

 • 06.10.2020

  Episode 5. Den historiske baggrund: Black Lives Matter og sportsverdenen i USA

  I denne podcast har vi besøg af Jørn Brøndal og Anders Bo Rasmussen til en snak om hvordan Black Lives Matter bevægelsen startede, og hvordan sportskulturen spiller ind i dette scenarie. Der bliver trukket paralleller til 1960’ernes Civil Rights Movement og konceptet af sportsaktivisme igennem tiderne.

 • 05.10.2020

  Episode 4. Det aktuelle USA: Den første præsidentielle valgdebat

  Niels Bjerre-Poulsen og Jørn Brøndal er med os til en gennemgang af valgdebatten d. 29 september. Vi snakker om hvordan debatten løb af stablen, problematikker omkring debatten og hvordan denne præsidentielle debat adskilte sig fra tidligere debatter.

 • 03.10.2020

  Episode 3. Trump har Corona! Hvad sker der nu?

  Trump har Corona! Sådan lød det i nyhederne verden over, kort efter at manden, der ellers var sikker på at Corona “was no big deal,” selv blev testet positiv for Covid-19. Men hvad har det af konsekvenser for det kommende valg. Er det enden på Trumps chancer d. 3 november eller er det hele bare et hoax? Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen giver deres syn på situationen i USA.

 • 28.09.2020

  Episode 2. Den historiske baggrund: Valgmandskollegiet

  The Electoral College (valgmandskollegiet) kan forvirre de fleste. I denne podcast dykker vi ned i valgmandssystemets opbygning for at belyse, hvordan det hele hænger sammen. Jørn Brøndal og Niels Bjerre-Poulsen gæster studiet for at give en historisk og politisk kontekst til det amerikanske valgssystem.

 • 25.09.2020

  Episode 1. Det aktuelle indblik i USA

  I denne uges podcast har vi besøg af Niels Bjerre-Poulsen og Jørn Brøndal til en snak om Ruth Bader Ginsburg. The Notorious RBG døde d. 18 september, og vi sætter et skarpt fokus på, hvilken effekt hendes død har på det kommende valg og på Højesterets fremtid.