Vores Verdensmål - nyheder

• 05.11.2019

Sådan vil forskerne producere klimavenligt flybrændstof

Om få år kan vi begynde at producere bæredygtige flybrændstoffer i Danmark. Det konkluderer en rapport, som forskere fra SDU står bag. De vurderer, at produktionsfaciliteter til fremstilling af 100 procent grønt flybrændstof kan stå klar allerede i 2025.

• 29.10.2019

SDU uddeler ny verdensmålspris

Christine Stabell Benn og hendes forskerteam er første modtagere af Inspirationsprisen, som SDU har indstiftet for at understøtte universitetets arbejde med FN’s 17 verdensmål.

• 16.10.2019

Algoritme skal hjælpe vilde fisk

Forskere har udviklet en algoritme, som kan afsløre, om fisk vokser og trives i havet. Biologerne har dermed fået et redskab til præcist at måle, om miljøpåvirkninger og klimaforandringer påvirker væksten hos vilde fisk.

• 03.10.2019

Humaniora og verdensmålene

Humaniora på SDU satte ved dette års ledelsesseminar fokus på FN’s verdensmål med bl.a. oplæg fra Mogens Lykketoft, projektleder Louise Thomsen fra CBS og ivrig debat om, hvordan et universitet kan arbejde med verdensmålene.

• 02.10.2019

Hiv-medicin virker kun, hvis den når frem

Borgerkrig, statskup og en lang række kupforsøg. Guinea-Bissau har i årevis været plaget af politiske uroligheder, som påvirker forebyggelse og behandling af hiv-smittede i det fattige vestafrikanske land.

• 10.09.2019

Mikroorganismer mindsker metanudslippet fra havet

I Stillehavet sørger bakterier for at fjerne enorme mængder af drivhusgassen metan.

• 09.09.2019

Satellitter skal stoppe udledning af ammoniak

Ammoniak er et voksende miljøproblem, men satellitter kan hjælpe landbruget til at minimere udledningen. Ph.d.-studerende modtager Det Europæiske Rumfartsagenturs bæredygtighedspris for et system, hvor satellitter måler markers ammoniakfordampning.

• 30.08.2019

SDU-studerende vinder klimapris

Anders Winther Mortensen og Kasper Dalgas Rasmussen får Klimaprisen 2019 for deres forskning og arbejde for klimaet og et dansk samfund fri for fossile brændstoffer. Prisen blev overrakt i går festsal på Odense Rådhus.

• 07.08.2019

SDU-initiativer i spil om bæredygtighedspriser

Professor Henrik Wenzel og de to ph.d.-studerende Anders Mortensen og Kasper Rasmussen fra SDU er blandt de nominerede til Odenses verdensmålspriser, som bliver uddelt i slutningen af august.

• SDU skal være Danmarks første bæredygtige universitet

FN’s 17 verdensmål bliver Syddansk Universitets kompas.