D-IAS - Danish Institute for Advanced Study

Danish Institute for Advanced Study 

D-IAS er SDU's interdisciplinære eliteforskningscenter, som på tværs af alle fem fakulteter har fokus på topforskning. D-IAS er dermed organiseret som en selvstændig enhed på tværs af den traditionelle fakultetsstruktur på SDU. 

Direktør i D-IAS er Marianne Holmer. 

Forskertalenter fra hele verden

Vores mest fremtrædende professorer på SDU er tilknyttet som ’D-IAS Chairs’, og vores særligt talentfulde adjunkter er tilknyttet som ’Associate Professors', hvor de understøttes i deres forskning.
Der er således et stærkt fokus på talentudvikling af unge forskere, og på den måde er D-IAS med til at tiltrække de dygtigste unge forskere fra hele verden ved at tilbyde dem arbejdsvilkår, som langt de fleste unge forskere kun kan drømme om. 
De unge adjunkter i D-IAS skal undervise mindre end normen og bruge mindre tid på administrativt arbejde. De skal til gengæld være nysgerrige, have skelsættende idéer og gøre dét, de er bedst til – nemlig at forske.

Ugentlige lectures og årlige Nobel-foredrag

D-IAS’ model for fremtidens tværvidenskabelige samarbejde har allerede fået stor positiv bevågenhed. Hver uge i forårssemestret og i efterårssemestret holdes der åbne foredrag, hvor erfarne kapaciteter fra ind- og udland samt yngre forskere deler ud af deres spændende forskning.

Udover de ugentlige lectures har D-IAS også afholdt et par store Nobel Colloquia ved Professor Samuel Ting, der fik Nobelprisen i Fysik i 1976, og senest  ved Professor Bengt Holmström, der i 2016 modtog Nobelprisen i Økonomi.

Disse større D-IAS events er ikke blot åbne for forskere og studerende på SDU men for alle interesserede fra hele Danmark.

Formålet med D-IAS er både at inspirere til og at skabe rammerne for banebrydende forskning i verdensklasse. 

Den nye, flotte D-IAS bygning står klar i foråret 2020. Her skal førende forskere inden for hver deres felt have deres gang i det interdisciplinære center med fokus på kvalificeret grundforskning. 

 

På D-IAS' egen hjemmeside kan du møde personerne bag, læse nyheder fra forskningsverdenen og få overblik over kommende lectures og events.  

 

Administrationen i D-IAS

Kommunikationsansvarlig: Susanne Siig Petersen, susi@sam.sdu.dk

Administration og events: Eva Fribo Nygård, evnyg@sam.sdu.dk  

Læs mere på Danish IAS hjemmeside

Tilbage til forskning og vidensamarbejde

D-IAS

Besøg D-IAS' egen hjemmeside og se bl.a. hvilke lectures, de afholder.

Klik her