Skip to main content

Danish Institute for Advanced Study

DIAS er SDU's interdisciplinære eliteforskningscenter, der på tværs af alle fem fakulteter har fokus på topforskning. DIAS er dermed organiseret som en selvstændig enhed på tværs af den traditionelle fakultetsstruktur på SDU.

Formålet med DIAS er både at inspirere til og at skabe rammerne for banebrydende forskning i verdensklasse.

Direktør i DIAS er Marianne Holmer.

Forskertalenter fra hele verden

Vores mest fremtrædende professorer på SDU er tilknyttet som DIAS Chairs, og vores særligt talentfulde adjunkter er tilknyttet som Senior Fellows og Fellows.

Der er et stærkt fokus på talentudvikling af yngre forskere. På den måde er DIAS med til at tiltrække de dygtigste fra hele verden ved at tilbyde dem arbejdsvilkår, som langt de fleste unge forskere kun kan drømme om.

Vores Fellows i DIAS skal undervise mindre end normen og bruge mindre tid på administrativt arbejde. De skal til gengæld være nysgerrige, have skelsættende idéer og gøre dét, de er bedst til – forske.

Ugentlige lectures og årlige Nobel-foredrag

DIAS’ model for fremtidens tværvidenskabelige samarbejde har allerede fået stor positiv bevågenhed. Hver onsdag i forårssemestret og i efterårssemestret holdes der forelæsninger, hvor erfarne kapaciteter fra ind- og udland samt yngre forskere deler ud af deres forskning og idéer.

Ud over de ugentlige forelæsninger har DIAS også afholdt et par store Nobel Colloquia, bl.a. ved professor Samuel Ting, der fik Nobelprisen i Fysik i 1976, og professor Bengt Holmström, der i 2016 modtog Nobelprisen i Økonomi. Disse større forelæsninger er, ligesom de øvrige forelæsninger på DIAS, åbne for alle interesserede både på og uden for universitetet.

DIAS-huset

Den nye, flotte bygning stod klar i foråret 2020. Her har forskere inden for hver deres felt deres gang i det interdisciplinære miljø med fokus på kvalificeret grundforskning.

DIAS' egen hjemmeside kan du møde personerne bag, læse nyheder fra forskningsverdenen og få overblik over kommende forelæsninger og events.

Administrationen i DIAS

Kommunikations- og eventansvarlig: Marie Elisabeth Dam, maed@sdu.dk

Administrativ koordinator: Ane Coster, anco@sdu.dk

 


Læs mere på DIAS' hjemmeside

DIAS

Besøg DIAS' egen hjemmeside og se nyheder, lectures og meget andet.

Klik her

Sidst opdateret: 05.08.2021